Met de zomer in aantocht is het vaak al broeierig warm op de vroege ochtenden. En hoe beter dan je ochtenden fris te beginnen met deze overheerlijke smoothiebowl recepten?! Zo krijg je alvast een voorsprong op die 2 stuks fruit per dag, en smoothie bowls zijn ook gewoonweg erg lekker! En zijn er in heel veel soorten, kleuren en smaken!

Bevroren bananen ijs

Diegene die ooit bedacht heeft dat je bevroren bananen kunt fijnmalen tot romig ijs, is echt brilliant. Ik heb altijd enkele hersluitbare zakjes met plakjes banaan in mijn vriezer liggen. Voor als ik net zin krijg in een verkoelend ijsje. Deze plakjes vormen een uitstekende basis voor al je smoothie bowls en samen met nog meer (bevroren)fruit, zet je zo in een handomdraai de lekkerste smoothiebowls op tafel. Op social media wordt dit type gezondere ijs ook wel n’icecream genoemd en je kunt deze natuurlijk op elk moment van de dag eten. Jaaaah bevroren bananen ijs is mijn favoriet deze zomer! Check gauw deze 8 variatie recepten!

8x  Smoothiebowl Recepten:


1.Acai  Smoothiebowl

Deze Acai Bowl vindt zijn oorsprong in de VS en werd vliegensvlug een enorme hype! De bevroren acai besjes zijn krachtige anti-oxidanten en passen in een gezonde levenstijl. En ik bedacht hier een variant op met ingrediënten die je dikwijls wel in de vriezer hebt liggen. Met recht een van mijn meest gemaakte smoothiebowl recepten.


2. Carrotcake Smoothiebowl

Deze liefhebber van Carrotcake bij de koffie, bedacht ook een Carrotcake smoothiebowl recept. De wortels dragen bij aan je dagelijkse portie vitamine A en Bètacaroteen. Met name dat laatste zorgt voor dat mooie zomerse gebruinde huidje, dus zet hem lekker vaak op het menu deze zomer!


3. Chocolade & Pindakaas Smoothiebowl

Stop twee guilty pleasures in een blender en je krijgt deze overheerlijke Chocolade & Pindakaas Smoothiebowl. Heerlijk romig en fris door de bananen, en met de RAW cacao nibs krijg je meteen die heerlijke ‘caffeine’ kick om je de ochtend door te slepen.


4. Spekkoek IJS met banaan en pistache

Geheel passend in onze Indonesische themaweek maakte ik een gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en wafels van spekkoek. Dit gezondere bananenijs is geschikt voor ontbijt, tussendoor of dessert. Deze mocht ook niet ontbreken in dit lijstje met smoothie bowls of n’icecream recepten.


5. Frambozen & Granola Smoothiebowl

Bij de zomer horen ook kleurrijke ontbijtjes. En deze roze Frambozen & Granola smoothiebowl is de ideale mix van een zacht fruit ijsje, met crunchy granola! Een ware favoriet met een lekkere bite!


6. Espresso Bowl

Voor de ware koffieliefhebbers is deze Espresso Bowl de ideale smoothiebowl! Een heerlijke soft serve ijsje van banaan en espresso. Afgetopt met warme noten en honing. Je kunt hem zelfs nog bestrooien met granola voor nog meer crunch!


7. Kiwi & Avocado Smoothiebowl

Mooi groen is niet lelijk, maar zit wel boordevol goede vitamines en mineralen! Deze groene Kiwi & Avocado Smoothiebowl, dank zijn kleurtje aan groen fruit en een beetje spirulinapoeder. Dit is een ideale detox smoothiebowl!


8. Mango & Kokos Smoothiebowl

Nog zo’n heerlijke kleurrijke smoothie, waar je heel vrolijk van wakker wordt. Deze gele Mango & Kokos smoothiebowl proeft lekker tropisch en is de ideale start voor een broeierige, zomerse ochtend!


BONUS: Snickers Smoothie (Softserve)

En tot slot een bonus recept van 24 Kitchen ster Miljuschka Witzenhausen: Deze Snickers Smoothie zijn grote favoriet bij haar kids en wij volwassenen smikkelen hem net zo makkelijk weg hoor! Een soft serve ijsje met pinda’s en stukjes chocolade!


Tot zo ver 8x heerlijke zomerse Smoothiebowl recepten. Heerlijke verkoeling voor op de vroege ochtend, of gewoon tussendoor. Maak er in ieder geval een mooie en smakelijke zomer van!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago