Nagerechten

Sinterklaas Tiramisu met mandarijn

Ga jij Sinterklaas vieren en ben je nog op zoek naar een lekker toetje geheel in Sinterklaas stijl? Maak dan deze kidsproof Tiramisu met mandarijn en speculaas koekjes! Geen koffie of alcohol, maar wel alle smaakmakers die bij deze feestdag mag verwachten.

Kidsproof Tiramisu maken met Speculaasbrokken

Op deze site zijn inmiddels verschillende recepten verschenen voor zelf tiramisu maken. Het klassieke Italiaanse toetje is namelijk een liefhebber van velen, maar ook mijn kinderen zijn er dol op. Ik maak dan wel regelmatig een versie zonder alcohol en eieren – die overigens ook perfect is voor zwangere dames. Maar deze versie met kruidnoten en vla is ook zeer zeker een aanrader! Omdat de mandarijntjes deze week in de aanbieding waren heb ik een lekkere variant voor Sinterklaas Tiramisu met mandarijn en speculaas koekjes gemaakt. Die is ook erg lekker geworden en het recept vind je dan ook hier onder.

Ben jij ook zo dol op speculaas koekjes, dan moet je zeker ook eens dit recept voor de brosse en krokante Speculaasbrokken maken. Een zeer makkelijk recept met heerlijk om van te knabbelen of dippen in koffie of thee!

Nog meer heerlijke recepten voor SInterklaas viering

Vandaag en de komende twee weken komen er verschillende nieuwe Sinterklaas recepten online. Maar laat je er zeker niet van weerhouden om ze enkel op 5 december te eten hoor! Want die Sinterklaas Mugcake met kruidnoten bijvoorbeeld is er eentje die ik elke dag wel lust als ontbijt. En wat dacht je van een heerlijk dessert met een Speculaas Cookie Dough IJs?! Of sluit de avond dus lekker af met onderstaand recept voor Sinterklaas Tiramisu met mandarijn en speculaas brokken. Heb je meer een hartige trek? Dan is deze hartige banketletter met gehakt een aanrader! Check hier nog veel meer lekkere recepten voor deze feestdag op een rijtje.


Print

Recept: Sinterklaas Tiramisu met mandarijn en speculaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker makkelijk recept voor een kidsproof SInterklaas Tiramisu met mandarijntjes en speculaas koekjes – zonder alcohol, koffie en rauwe ei!

Ingredients

Scale
  • 200 gram speculaas koekjes
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 mandarijntjes
  • 4 Sinterklaas schuimpjes (optioneel)

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • ziplock zakje
  • 6 kleine glaasjes of kommetjes
  • huishoudfolie

Instructions

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Als eerste ga je de speculaasbrokken kleiner maken. Je kunt ze met de hand breken, maar je kunt ze ook in een zip-lock zakje stoppen en er een paar flinke meppen met een deegroller of koekenpan op geven.
  2. Stop de slagroom met het suiker in de mixerkom op matige snelheid totdat lekker lobbig wordt. Spatel dit vervolgens goed door de zachte mascarpone.
  3. Pel de mandarijntjes en pluk alvast de partjes los. Je kunt ze eventueel ook door de helft snijden om kleinere hapjes te maken (bij heel kleine kinderen).
  4. Verdeel de helft van de gebroken speculaasjes over de glazen en lepel hier de helft van het sinaasappelsap overheen. Plaats een paar stukjes mandarijn in het glas die ongeveer gelijk staan aan een halve mandarijn. Verdeel er vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over.
  5. Deze zelfde laagjes breng je nu nog een keer aan in de glaasjes: speculaas stukjes – sinaasappelsap – mandarijntjes en tot slot mascarpone creme.
  6. Dek de glaasjes of met huishoudfolie en plaats minstens 4 uren (maar het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
  7. Voor het serveren plaats je een sinterklaasschuimpje bovenop, maar eventueel nog meer mandarijn en stukjes speculaas kan natuurlijk ook!

Eet smakelijk!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Sinterklaas Tiramisu met mandarijn gaat maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

1 dag ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago