Cake recepten

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

Superdeluxe Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Ik denk dat ik jullie niet hoe uit te leggen dat blondies gewoonweg heel erg lekker zijn? Het lichte zusje van de brownie geeft een mooi contrast met de donkere kruidnoten. Ik wijk in dit recept wel een beetje af van mijn standaard blondies recept. Maar deze variant is wel echt superdeluxe voor de feestdagen. Met een vleugje amaretto, kruidnoten met witte chocolade en een flinke portie karamel. Het gaat nog heel moeilijk worden om het slechts bij een stukje van deze Sinterklaas blondies met kruidnoten te houden.

Nog meer recepten met kruidnoten

Hoewel deze Sinterklaas blondie met kruidnoten verschrikkelijk lekker is, heb ik natuurlijk nog veel meer recepten met kruidnoten voor jullie beschikbaar! Maak bijvoorbeeld ook een Sinterklaas fudge met kruidnoten. Ook erg fijn is deze kidsproof tiramisu met kruidnoten! En wat dacht je er van om op 5 december te ontbijten met een heerlijke warme havermoutpap met kruidnoten? Check hier sowieso 15x Sinterklaas recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden hoor! Maar wel lekker 🙂



Print

Recept: Sinterklaas Blondies met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 916 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gr roomboter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el Amaretto (of melk)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 275 gr bloem
  • ½ tl maizena
  • 120 gr kruidnoten met ‘witte chocolade’
  • 150 gr karamelsaus of gebruik dulche de leche

Topping:

  • Nog wat extra kruidnoten svp 🙂

Extra:

  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).Knip een strook bakpapier op breedte van de bodem van de bakvorm. Spray het vierkante bakblik in met bakspray. Leg het bakpapier overhangend in de vorm en knip 2 extra stukken om de overgebleven zijkanten te bedekken. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter op medium-laag vuur in een steelpannetje en laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, Amaretto, vanille, speculaaskruiden en zout wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet je de gesmolten boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel ineens want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer op de laagste stand en klop zachtjes de bloem en maizena door het blondie beslag.
  4. Zet de machine uit en tot slot schep je de kruidnoten met witte chocolade door het beslag. Verdeel driekwart van het beslag over de bakvorm en strijk goed uit.
  5. Verwarm de karamel in de magnetron of au-bain marie. Lepel dit over het beslag in de vorm en spreid een beetje uit. Lepel vervolgens de overige kwart van het beslag in de vorm en ‘swirl’ met een lepel het geheel een beetje door elkaar.
  6. Top de bovenkant af met een nog een beetje extra kruidnoten. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de blondies gedurende 40-45 minuten gaar. Laat daarna goed afkoelen in de vorm. Snijd de Sinterklaas blondies daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze blondies met kruidnoten gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago