Zelf jam of marmelade maken is niet alleen makkelijk, maar het is ook een goedkope manier om vruchten te conserveren en een enorme hoeveelheid te maken voor een vriendelijke prijst. Daarnaast vind ik homemade jam ook vaak veel lekkerder dan wat je in de winkels kunt vinden. Stroop die mouwen dus maar even op voor een verrukkelijke sinaasappel marmelade met whiskey die uitstekend past bij versgebakken brood.
Ierse Sinaasappel marmelade met whiskey maken
Wist jij dat het verschil tussen marmelade en jam enkel de fruitsoort is? Jam kun je namelijk van elke fruitsoort maken die je wilt, maar de benaming marmelade behoort enkel tot de citrusvruchten. Naast een heerlijke Italiaanse marmelade van citroen en tijm, heb ik vandaag een heerlijke Ierse marmelade van sinaasappel en whiskey, Ierse whiskey dus. Dat laatste is echter optioneel maar wel een hele lekkere toevoeging and dit zoete broodbeleg.
Ierse whiskey wordt overigens gespeld met een E, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld Schotse whisky. Daarnaast gebruiken de Ieren ook nagenoeg geen turf in hun destilaat waardoor Ierse whiskey een stuk zachter van smaak is en niet zo ‘rokerig’ als bijvoorbeeld Schotse whisky. Ideaal om toe te voegen aan je sinaasappel marmelade.
Nu is men in Ierland ook nog eens dol op het bakken van Sodabrood (recept binnenkort online). En hoe lekker is het dan om je (nog warme) brood af te toppen met een lik boter en deze heerlijke sinaasappel marmelade met whiskey? Ja dat is heel lekker dus! Maar probeer ook gerust eens deze andere heerlijke recepten voor jam en marmelade:
Recept voor zelf homemade jam maken van citrusfruit. Deze Ierse sinaasappel marmelade met whiskey is heerlijk voor op versgebakken brood en lekker met roomboter. Het is een fris zure en zoete marmelade, met een kleine kick van whiskey die heel goed hiermee samen gaat!
Geniet er an!
In de voorraadkast is een ongeopende pot Sinaasappel marmelade gerust een jaar goed. Eenmaal geopend bewaar je de pot in de koelkast en na 3 weken adviseer ik altijd goed te kijken, ruiken en proeven of deze nog goed is.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Ierse sinaasappel marmelade met whiskey.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…