Lunch recepten

Tosti ‘Gado Gado’ met pindakaas en komkommer

Is het lunchtijd, maar heb je eigenlijk niet veel bijzonders in de koelkast liggen? Met een pot pindakaas en een komkommer kom je al een heel eind! Deze Tosti ‘Gado Gado’ met pindakaas en komkommer voert je even mee naar Indonesië. En zo maak je met bar weinig ingrediënten eigenlijk iets heel fantastisch voor de lunch!

Tosti Gado Gado

Gado Gado is een Indonesisch groente gerecht van gekookte, gestoomde of gewokte groenten en deze worden dan traditioneel geserveerd met pindasaus.  Nu heeft mijn Dylan een heerlijk broodje gemaakt, dat geïnspireerd is op dit gerecht. Deze Indische sandwich wordt gelegd met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes. Hij is lekker smeuïg, fris en knapperig tegelijk! Deze sandwich met pindakaas en komkommer is heerlijk voor de lunch of als tussendoortje voor onderweg. Je krijgt er lekker veel energie van en hij vult ook nog eens goed. Ook geschikt voor kinderen, maar dan zou ik de sambal achterwege laten. Wist je dat dit broodje ook lekker is met gekookte of gebakken kipfilet ertussen? Voor de liefhebber: Check hier een compleet Indonesie weekmenu terug.

Nog meer lekkere sandwiches om te bakken

Smaakt deze Tosti ‘Gado Gado’ je naar meer? Check dan ook deze ‘Elvis’ sandwich met banaan of ga voor en tosti met leftover kalkoen, mijn #nowaste foodtip na Kerst of Thanksgiving bijvoorbeeld. Ook typisch Amerikaans is de Tuna Melt sandwich, dat is een gebakken broodjes met tonijn en kaas. Maar men is er ook fan – en wij ook- van een Philly Cheese steak met gegrild vlees en lekker veel kaas.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Tosti ‘Gado Gado’ met Pindakaas en Komkommer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit broodje met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes voert je even mee naar Indonesië. Na het beleggen kun je deze Indische sandwich  in een koekenpan bakken, maar even in een tosti ijzer of panini grill kan ook! Enne, je kunt je tosti ‘gado gado’ met pindakaas en komkommer zo pittig maken als je wilt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Indische keuken

Ingredients

Ingrediënten:

  • 2 (volkoren) sneetjes (casino) brood
  • 1 -2 eetlepels pindakaas
  • Sambal, naar wens
  • gebakken uitjes (kant-en-klaar uit zak),
  • stukje komkommer
  • roomboter of margarine

Extra:

  • mandoline of kaasschaaf
  • koekenpan of broodrooster of panini grill

Instructions

  1. Besmeer één boterham met pindakaas en besmeer de andere dunnetjes met de sambal. Strooi wat gebakken uitjes op de pindakaas en druk aan.
  2. Gebruik een mandoline of een kaasschaaf om dunne plakjes komkommer te snijden en verdeel deze bovenop de gebakken uitjes. Leg hier de boterham met sambal bovenop en druk nogmaals goed aan.
  3. Besmeer de buitenzijden van het brood met boter.
  4. Verwarm een koekenpan, tosti ijzer of paninigrill en bak de Tosti ‘Gado Gado’ met pindakaas en komkommer aan beide zijden lichtbruin of met een mooie grillstreep. Het brood moet een beetje krokant zijn en de binnenkant zacht.

Selamat makan ! (=Eet smakelijk!). Groetjes, Betty

Dit artikel bevat affiliate links naar Coolblue.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Zag hem op instagram dit broodje voorbij komen bij Sabine, heerlijk! Eet wel eens een broodje pindakaas met sambal en komkommer, maar die gebakken uitjes zijn echt een top toevoeging! Geef dat maar aan Dylan door ;)-

  • Ik heb deze heerlijke sandwich dit weekend gemaakt. Mijn vriend zat te smullen en ik natuurlijk ook. Zo simpel, lekker en niet helemaal ongezond.
    Bedankt dit heerlijk recept.

    Groeten,
    Carola

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

3 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

5 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

6 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago