Categories: Overige

Streekmolen krat (eerlijke-producten-thuis-gebracht)

Afgelopen maand maakte ik kennis met de Streekmolen krat. Zij leveren kratten vol groenten en lekkernijen bij jou aan de deur, en dat is handig, want dat scheelt weer een trip naar de groenteboer.

Eerlijke producten

De producten in de Streekmolen Krat zijn afkomstig van leveranciers uit de omgeving Utrecht. Ze maken gebruik van een aantal lokale boeren en bedrijfjes die op ambachtelijke en duurzame wijze hun producten maken. Alles is natuurlijk zo veel mogelijk vers en biologisch. Dit betekent dat de krat vaak seizoensgebonden ingrediënten bevat, en zo eet je heel het jaar zo afwisselend mogelijk.

Voor mensen met weinig tijd

De streekkrat bevat 3-4 maaltijden per persoon. Met de ingredienten van de krat maak je  1-2 avondmaaltijden, heb je een extra portie groente in huis, en ook wat lekkers voor bij de lunch en/of ontbijt. Dat scheelt dus een ritje naar de groenteboer. En doordat er bij elke krat ook een serie recepten hoort (enkel te vinden op de website) hoef je ook niet lang na te denken over wat te eten. Hou er alleen rekening mee dat de recepten niet compleet in de krat zitten, en je dus wel geacht wordt een aantal ingredienten in huis te hebben. Gelukkig was dat bij mij ook het geval.

Abbonnement bij de groenteboer

De streekmolen krat is enkel te bestellen als Proefkrat voor 2 personen, of je neemt een doorlopende lidmaatschap. Zo ben je er van verzekerd dat er elke 2 weken een nieuwe krat bij jou thuis wordt afgeleverd.  Dit lidmaatschap kun je overigens stopzetten of pauzeren waneer jij wil. Dat is handig als je met vakantie gaat. Tevens is de inhoud is elke keer een kleine verrassing. Dat kan heel leuk zijn, want zo probeer je ook eens nieuwe smaken uit, maar dit kan ook betekenen dat je iets niet lekker vind.

Wat zat er in mijn Streekmolen krat deze maand:

  • RijnRund rookworst,
  • Stoofperen,
  • Knolselderij,
  • Winterpeen,
  • Andijvie,
  • Radijs,
  • Aardpeer,
  • Trafo bio-organische chips met zwarte peper,
  • Henno Hak vanille yoghurt,
  • Frieslander aardappelen,
  • Een heel brood.

En deze recepten maakte ik hier o.a. mee:

Een heerlijk voorafje of voor bij de borrel:  Radijsjes met truffelmayonaise-dip.

Speciaal voor onze ‘ Meatless Monday’  een hartige worteltaart met aardappels en kaas.

Voor de Italiaanse avond: een pasta met andijvie en zongedroogde tomaat

En een heerlijke oerhollandse stampot met knolselderij, wortel en rookworst

helemaal van dit seizoen is deze Aardperensoep met paddestoelen en truffelolie.

 en om heerlijk zoet te genieten: huisgemaakte stoofpeertjes.

 

 

  • Alle producten zijn heerlijk vers! De aardperen werden zelf met aarde en al geleverd.
  • Deze verse ingredienten schelen je zowieso een ritje naar de groente boer.
  • Op de website staan dus recepten met de ingrediënten uit de box, en je hebt zelfs wat extra lekkernijen in huis om zelf een keertje op te maken.
  • Bijna alle recepten zijn overigens binnen 20-30 minuten klaar te maken.
  • Doordat de Streekmolen krat te bestellen is voor 1, 2 of 4 personen, is deze geschikt voor zowel alleenstaanden, koppels en  gezinnen met kinderen.
  • En ik hou van het feit dat de chauffeur de volgende keer je lege kratjes weer mee terug neemt, om te recyclen.

 

  • De krat wordt koelvers aangeleverd, dus zorg dat je thuis bent op het moment van levering.
  • Daarnaast dien je rekening te houden dat er geen complete maaltijden in de krat zitten, maar enkel een aantal basis ingredienten. Dat betekend dat je zelf nog het e.e.a. in huis dient te halen om een compleet gerecht te kunnen maken.
  • En je kunt de inhoud niet wijzigen of aanpassen aan jouw behoeften. Mocht je dus iets krijgen wat je niet lekker vind, of misschien zelfs allergisch voor bent, dan hoop ik dat je er nog iemand anders een plezier mee kunt doen.
  • Tevens wordt de Streekkrat nog niet door heel Nederland geleverd. (De postcode wordt gecontroleerd tijdens het bestelproces.)

 

Hoe bestel je de Streekkrat?

Ga naar de website van Streekmolen en sluit een lidmaatschap af. Op basis van automatische incasso krijgt dan elke 2 weken een nieuwe krat thuis bezorgd. Je kunt dit lidmaatschap elk moment weer opzeggen of tijdelijk opschorten ivm vakantie. De prijzen beginnen bij € 25.= per krat

Groetjes,

Betty

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Fijn dat ik hier nu een recensie lees over de Streekmolen krat! Ik twijfel al een tijdje of dit iets voor mij zou zijn, maar nu ik zie dat er zo'n mooie krat te winnen is, waag ik graag een kansje en wie weet kan ik de (h) eerlijke producten én recepten dan zelf uitproberen. En mede voor mijn huisgenoten zou ik graag meedoen voor de vlees/vis versie. En nu ga ik heel hard duimen ;)

  • Ik ken het en vind het heel erg jammer dat mijn dochter het niet kon ophalen....zij had dus een mooie pakket gewonnen , maar helaas ( geen rijbewijs) en omdat ze in Barneveld woonde kon ze het pakket niet ophalen.. Jammer dat er toen geen regeling is getroffen..het ligt namelijk vlakbij Amersfoort.. Had zo mooi voor haar kunnen zijn omdat ze van vers en gezond eten houdt.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago