In de Meatless Monday van vandaag komt het beste van twee werelden samen: ik maak namelijk een romige Italiaanse risotto met uien, maar dan met een Franse twist. Een mooie vegetarische maaltijd voor een doordeweekse avond en boordevol smaak!
De keuze is aan jou: deze risotto met uien en port past perfect bij de Meatless Monday. Het is een vegetarisch recept dat heerlijk op smaak wordt gebracht met paddestoelen en knapperige pecannoten. Maar als je dat wilt kun je er gerust wat reepjes (vegan) ontbijtspek of (vegetarische) magere spekreepjes aan toevoegen. Daardoor krijgt het gerecht zelfs nog meer diepgang en die zogehete ‘lardons‘ komen ook dikwijls voor in de Franse keuken.
In het onderstaande recept beschrijf ik beknopt hoe je de risotto maakt. Heb je nu nog nooit risotto gemaakt en wil je hier wat meer instructie voor? Bekijk dan deze handige tutorial van Betty om zelf Risotto te maken. En wil je meer risotto-inspiratie? Daar doen wij niet moeilijk over 😉 Eerder maakten we bijvoorbeeld deze risotto met witte asperges, maar ook risotto met saffraan en spekjes en een paar risotto taartjes met tomaten salade. En nu dus ook deze risotto met uien en porte om van te smullen! Allemaal aanraders uit Betty’s Kitchen! Welk risotto gerecht is jouw favoriet?
In de Meatless Monday van vandaag komt het beste van twee werelden samen: ik maak namelijk een romige Italiaanse risotto met uien, maar dan met een Franse twist. Een mooie vegetarische maaltijd voor een doordeweekse avond en boordevol smaak!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Ga je een leuke kerstborrel organiseren met familie, vrienden of collega's? Dan heb ik even…
Speciaal om de kerstavonden met familie en vrienden gezelliger te maken, ging ik op zoek…
Of je nu een toetjesmens bent of niet: Het Kerstdiner hoort natuurlijk afgesloten te worden…
Het hoofdgerecht is altijd de gangmaker van de avond. Het gehele kerstdiner wordt hierop afgestemd…
Een goed stuk vlees, vis, gevogelte of zelfs groenten hebben natuurlijk ook heerlijke bijgerechten voor…
Elk kerstdiner begint natuurlijk met heerlijke voorgerechten voor Kerst. En of je nu kiest voor…