Hoewel het nieuwe jaar veelal gepaard gaat met gezonde voornemens en gezonde recepten.. mag jw natuurlijk ook nog steeds genieten van pure comfortfood gerechten zoals deze zalige risotto met champignons en porcini. Dit gerecht streelt je smaakpapillen en verwent je zintuigen.
Risotto is tevens een gerecht dat ik graag met mijn vriendinnen maak. Hoewel ik dol op koken ben, zijn sommigen van hen dat niet. Gelukkig mag ik ze wel vragen om, onder het genot van een wijntje, 20 minuten lang in de pan te blijven roeren. En dan kan ik ondertussen weer andere dingen bakken of voorbereiden. Deze risotto met champignons is er dan ook eentje om van de smullen en die we met liefde samen klaarmaken. Het is een gerecht dat direct opgegeten dient te worden maar wel die geweldig in de smaak valt.
Het roeren in de pan is heel belangrijk, want daarmee komt de zetmeel uit de rijstkorrel los, en die zorgt voor een heerlijk gebonden en smeuïge risotto. (Check mijn complete how-to risotto maken,) Doordat dit een groente-risotto is, is deze uitermate geschikt voor vegetariërs. Ik zou dan enkel nog een kleine groene salade serveren bij deze risotto met champignons. Voor de vleesliefhebber kun je er uiteraard een heerlijk stukje vlees bij bakken, zoals Saltimbocca, of serveer met wat plakjes parmaham. Ook lekker: geef er wat basilicum pesto bij voor extra smaak.
Dit is mijn favoriete variatie voor risotto maken. Risotto met champignons en porcini is ware comfortfood en ook nog eens zonder vlees.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een aan de slag wilt gaan met het maken van deze risotto met champignons en porcini!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heb nèt je receptjes ontdekt, blijf je volgen hoor.
Dat vind ik leuk!
Groetjes, Betty
Wat een heerlijke recepten hier.
Kwam hier bij toeval terecht.
Super!!!
Welkom! ik hoop dat je volop inspiratie zult vinden
en eet smakelijk alvast!