Dit smaakvolle gerecht van rijst met doperwten heet ‘Risi e Bisi’ in het Italiaans. Het lijkt veel op risotto maar dan met doperwten. Soms wordt er ook vlees aan toegevoegd, denk aan stukjes pancetta of bijvoorbeeld magere spekreepjes of zelfs salami. Het is inmiddels een klassieker en grote favoriet ook bij kids.
Het was afgelopen week weer lekker frisjes, dus het werd weer tijd voor een hartverwarmend gerecht. Risi e Bisi is een heerlijk ‘zompig’ gerecht dat ideaal is voor tuinerwten, doperwten of zelfs tuinbonen uit de diepvries. Je geeft dit gerecht wat extra pit door heerlijke zoute pancetta toe te voegen, en het rode pepertje doet je smaakpapillen ook er goed. Je kunt deze Italiaanse rijst met doperwten als vegetarische maaltijd serveren of als bijgerecht. Maar smullen wordt het zeker!
Nu staat Italië met zijn pasta, pizza en risotto natuurlijk bekend om het ultieme comfort food. En dat is ook de reden dat je zoveel recepten uit de Italiaanse keuken hier op de site zult aantreffen. Het mooiste is dat veel gerechten niet moeilijk zijn om te maken, waardoor het vele liefhebbers heeft. Daarom wil ik je ook de volgende recepten graag aanbevelen! Wat dacht je van deze polpette di ricotta balletjes? Of maak eens Fritelle di Spaghetti koekjes om van te blijven eten. Ook lekker is deze pizza met mortadella. Of ga eens voor de kleine bolletjes pasta genaamd Fregula met courgette.
(hoofdgerecht voor 2-3 personen / voor- of bijgerecht voor 4 personen):
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 10+ 30 minuten.
Bereidingswijze:
Buon Appetito! (Eet smakelijk!) Groetjes, Betty
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Oeeh die ga ik zeker eens proberen ziet er heerlijk uit!
:-D Eet smakelijk alvast!