Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Ik ben namelijk gek op quiches: je kunt eindeloos variëren met de vulling en deze quiche met paddestoelen is echt heel erg lekker!
De zanddeegbodem van een quiche is vrij makkelijk zelf te maken met boter, bloem, ei en zout. Toch vind ik het zelf altijd zo’n gedoe vanwege het kneden en rusten van het deeg in de koelkast. Ik gebruik dus liever kant-en-klare hartige taartdeeg en vind je in het vriesvak van de supermarkt. Zo wordt deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas lekker makkelijk en snel te bereiden op een doordeweekse dag en staat binnen een uur op tafel. Als basisvulling van de quiche gebruik ik altijd ei en room en bij een vegetarische quiche ook kaas en nootjes, waardoor het een goede vleesvervanger is. En verder kun je in de quiche vooral toevoegen wat je in de koelkast hebt liggen: ideaal voor kliekjes dus!
Wees gewaarschuwd, deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas is best machtig door de eieren en kaas. Mocht je hem niet in een keer opeten dek hem dan ook goed af want de blauwe kaas ruik je daarna nog best goed 😉 .Mijn advies is om er wel nog een groene salade bij te serveren, dan heb je echt een complete maaltijd met voldoende voedingstoffen. Neem ook gerust eens hier een kijkje voor nog meer Quiche en hartige taart recepten. Eet smakelijk!
Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Heerlijk afgetopt met Provencaalse kruiden en pijnboompitten is dit een quiche om van te smullen. De zanddeeg korst kun je ook zelf maken met slechts een paar extra ingredienten. Serveer er enkel nog een groene salade bij voor een complete maaltijd.
Voor het quiche deeg:
Voor de vulling:
Extra:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Gelukkig kun je een quiche makkelijk nog 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Mocht de quiche niet helemaal opgaan, bewaar hem dan vooral voor bijvoorbeeld je lunch de dag erna. Je kunt de quiche dan in een paar minuten opwarmen in de oven, maar ook koud opeten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Wat een heerlijke combi van ingrediënten!
dank je wel Demi!
Vegetarisch eten kan ook heel lekker zijn :-)