Pulled Pork is een van de heerlijkste gerechten die wij op de barbecue bereiden! Je moet er wel even een dagje voor uittrekken, maar er gaan dan ook niets boven verse, homemade pulled pork! Samen met mijn man ben ik afgelopen zomer en najaar aan het experimenteren geslagen en dit is het recept voor pulled pork, zoals deze volgens ons zou moeten smaken.
Ben je al bekend met de ‘Sunday Roast’. In veel Engelstalige landen is zondag de dag om een groot stuk vlees langzaam te laten garen. Daarna komt heel de familie bijeen om het lekker samen op te smikkelen. Daarom maken wij dikwijls in het weekend ook stoofvlees gerechten of deze pulled pork klaar: een flink stuk varkensnek (procureur) een middag op laag vuur te laten garen, zodat het vlees daarna makkelijk uit elkaar valt. Je gebruikt daarna letterlijk 2 vorken om het gloeiendhete, gare varkensvlees uit elkaar te trekken. Vandaar ook de naam ‘Pulled Pork’. En zondagavond genieten wij dan ook dikwijls van dit heerlijke gerecht! Leuk om te weten: Dit pulled pork recept heeft zelfs een award in de wacht gesleept!
De avond van tevoren begint mijn man Dylan al met het inspuiten van het vlees voor deze pulled pork. Voor het slapengaan wordt de varkensnek nog even door een ‘dry rub’ van gedroogde kruiden heen gerold. Deze twee marinades geven tezamen een heerlijke en smokey flavour aan je vlees namelijk. Heb je echter geen barbecue of wil je binnen een paar uur Pulled Pork op tafel kunnen zetten? Neem dan een kijkje bij dit recept voor het maken van procureur in barbecuesaus uit de oven.
Heb je geen barbecue of eet je geen varkensvlees? Dan kun je ook deze Pulled Chicken in de oven bereiden! Check hier nog veel meer lekkere recepten en variaties voor Pulled Pork. maken.
Net zoals je broodjes met pulled pork het hele jaar door wel op diverse food festivals tegen komt, kun je pulled pork van de barbecue ook het hele jaar door maken. Momenteel is het een van onze favoriete winter barbecue recepten, want dit zachte, zoete, en deels pittige vlees is ideaal te combineren met stamppotten, zoals hutspot met wortel en, mijn persoonlijke favoriet, hete bliksem met appels! Maar wist je dat pulled pork ook uitstekend te verwerken is in een nachoschotel of zelfs bovenop loaded fries? Speciaal voor de liefhebber heb ik hier in ieder geval nog veel meer barbecue recepten verzameld.
Pulled Pork is een van de heerlijkste gerechten die wij op de barbecue bereiden! Je moet er wel even een dagje voor uittrekken, maar er gaan dan ook niets boven verse, homemade pulled pork! Hierbij smeer je procureur (varkensnek) in met een BBQ rub en spuit je het vlees in met een marinade. Daarna wordt deze een hele dag op lage temperatuur gegaard op de barbecue. De ‘low & slow’ techniek wordt dit ook wel genoemd. Uiteraard afgemaakt met een heerlijke barbecuesaus met wiskey!
Overige:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Heerlijk recept ga ik snel eens maken op jou manier
Goed om te horen! Laat je ons weten wat je er van vond?
Wat een super lekker recept, ook de saus was heerlijk! Dank je en mijn kids vinden het zeer lekker en waardeerden het met een 9,5.
Hi Paul,
wat ontzettend leuk om te horen!! Vraag me alleen af waarom niet de 10? De lange bereidingsduur misschien ? :-)
Hoi Betty,
De pulled pork nu twee keer klaargemaakt en wat een smaaksensatie.
De kida vinden het heerlijk en het is zo makkelijk en leuk om te maken.
Dankjewel.
Groetjes Michel Smits.
Superleuk om te horen en blij dat jullie heerlijk genoten hebben!
Ik heb al vaker pulled pork gemaakt, maar deze is oprecht het allerlekkerst, we hebben gesmuld!!
Dat is echt super leuk om te horen! Dankj je wel!!
De pulled pork was heerlijk. bedankt voor het recept!
Goed om te horen! Dank je wel voor je bericht Jan!
Goedendag, zou ik dit ook in de slowcooker kunnen maken, ik heb nog 1 kg in de vriezer en zou er Babi pangang van willen maken!
jazeker!! Ik ben in een slowcooker alleen iets terughoudender met toevoegen van vocht (lees: saus) omdat het minder verdampt. Zorg dus wel dat het vlees 'onder' staat maar echt minimaal.