Print

Recept: Pulled Pork van de Barbecue

recept pulled pork van de barbecue betty's kitchen

4 from 1 reviews

Ingredients

Scale

Pulled Pork Injectie recept:

‘Dry Rub’ voor Pulled Pork:

Pulled Pork BBQ Saus:

Overige:

Instructions

  1. 24 uur van tevoren/18:00 uur: Meng alle ingrediënten voor de injectie in een kommetje. Verwarm dit kort in een steelpannetje of stop 30 seconden in de magnetron op 600 watt. Leg het varkensvlees in een grote ovenschaal en spuit her en der in met dit mengsel. Dek de schaal af met folie en stop gedurende 4 uren in de koelkast om te marineren.
  2. 20 uur van tevoren/22:00 uur: Meng alle ingrediënten voor de Pulled Pork ‘Dry Rub’ door elkaar in een kommetje. Haal het vlees uit de koelkast en giet het marinadesap af. (Dit heb je niet meer benodigd.) Wrijf de procureur rondom in met de ‘ Dry Rub’. Dek weer af en plaats in de koelkast tot de volgende morgen.
  3. 9 uur van tevoren/09:00 uur: Vorm met de briketten een C langs de wand van de barbecue: deze C is 2 briketten breed, leg daar vervolgens nog een laag van 2 briketten breed bovenop. Dit wordt ook wel de ‘snake method‘  genoemde. Zorg in ieder geval dat je 4-5 briketten overhoud, en steek deze separaat aan. In zo’n 10-20 minuten zullen deze rondom helemaal gaan smeulen en dan leg je deze, met een barbecuetang, aan 1 uiteinde van de ‘snake‘ om deze aan te steken. Op deze manier ga je er namelijk voor zorgen dat je barbecue makkelijk 10 tot 18 uur blijft werken. Boven op de ‘snake‘ lege je 2 of 3 grote chunks rook hout (Appel of Kersen past goed bij varkensvlees).recept pulled pork van de barbecue betty's kitchen
  4. Breng 900 ml water of appelsap aan de kook en giet dit in een aluminium braadbak die je in het midden van de barbecue plaatst. Probeer de barbecue gedurende de dag stabiel op 120 graden te houden. (Check dit dus elke 45 minuten).
  5. Steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte van de varkensnek en plaats deze boven de waterbak in de barbecue. Pulled Pork bereid je namelijk op indirecte hitte, totdat de kern 70 graden heeft bereikt. Dit duurt zo’n 6-8 uur. Je hoeft het vlees tussentijds ook niet te draaien.
  6. Zodra de juiste kerntemperatuur is bereikt, haal je de procureur van het vuur. Wikkel hem in een stuk zilverfolie, sluit de uiteinden, maar houdt de thermometer zichtbaar. Plaats in een ovenschaal en vervolgens terug op de barbecue en laat verder garen, totdat je een kerntemperatuur van 88-90 graden bereikt.
  7. (circa 1 uur van tevoren/17:00 uur🙂 Pak het vlees voorzichtig uit de folie en plaats terug op de barbecue gedurende 30 minuten. Zo krijgt deze een lekker krokant buitenlaagje. Belangrijk: Bewaar de uitgelopen sappen! Giet deze vanuit het folie (en ovenschaal) in een steelpannetje voor later. Laat hierna het vlees wederom een half uurtje rusten in de ovenschaal onder een stuk zilverfolie (losjes verpakt).  recept pulled pork van de barbecue betty's kitchen
  8. (circa 30 minuten van tevoren/17:30 uur:) Verwarm het steelpannetje met de opgevangen sappen op middelmatig vuur. Voeg de whiskey toe, samen met de ketchup en barbecuesaus en kook dit een beetje in, tot een stroperige saus. Let op, dit kan een half uur duren, dus doe dit als het vlees licht te rusten.
  9. Gebruik vervolgens 2 vorken om de procureur uit elkaar te trekken in plukjes. Giet de hete bbq saus hier overheen en meng het geheel goed door. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Tips Pulled Pork maken:

Keywords: barbecue, vlees, varkensvlees, pulled pork, BBQ,