Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!
Een vegetarische Portobello Burger
Al meerdere jaren wordt in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees gehouden. Niet alleen beter voor het milieu maar ook een zeer smakelijke campagne! Het initiatief laat namelijk zien dat je hele mooi plantaardige variaties op dierlijke producten kunt maken! Zoals een vegetarische portobello burger op de barbecue in plaats van een burger gemaakt van vlees! In Betty’s Kitchen is dit niets vreemds, want wij posten jarenlang elke maandag een vegetarisch recept voor jullie op de website.
Het is alleen maar beter voor mens en milieu om (meer) vegetarisch te eten. En met onze vegetarische recepten wil ik je ook laten zien dat dit nog steeds heerlijk genieten betekent en deze portobello burger is daar het bewijs van! Afgetopt met een snelle guacamole en klaar om meteen je tanden in te gaan zetten!
Ik hoop jullie hiermee te inspireren wat vaker het vlees te laten staan en eens een vega alternatief te proberen. Dus ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën met portobello’s, want zo kan het ook! Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recepten voor de barbecue? Check dan even onze 25x Barbecue recepten!
Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!
Voor de guacamole:
Extra toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…