Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

Een vegetarische Portobello Burger

Al meerdere jaren wordt in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees gehouden. Niet alleen beter voor het milieu maar ook een zeer smakelijke campagne! Het initiatief laat namelijk zien dat je hele mooi plantaardige variaties op dierlijke producten kunt maken! Zoals een vegetarische portobello burger op de barbecue in plaats van een burger gemaakt van vlees! In Betty’s Kitchen is dit niets vreemds, want wij posten jarenlang elke maandag een vegetarisch recept voor jullie op de website.

Het is alleen maar beter voor mens en milieu om (meer) vegetarisch te eten. En met onze vegetarische recepten wil ik je ook laten zien dat dit nog steeds heerlijk genieten betekent en deze portobello burger is daar het bewijs van! Afgetopt met een snelle guacamole en klaar om meteen je tanden in te gaan zetten!

Ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën

Ik hoop jullie hiermee te inspireren wat vaker het vlees te laten staan en eens een vega alternatief te proberen. Dus ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën met portobello’s, want zo kan het ook! Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recepten voor de barbecue? Check dan even onze 25x Barbecue recepten!


Print

Recept: Portobello burger met avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

  • Author: Zokanhetook.nu
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 8 min.
  • Total Time: 18 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

  • 2 portobello’s
  • 2 burger broodjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Extra toppings:

  • plantaardige mayonaise
  • krulsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • kiemen.

Instructions

  1. Meng de sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso door elkaar. Smeer de portobello’s in met deze marinade en zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de gemarineerde portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Ondertussen halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten grillen erbij op de barbecue. Zo worden ze een beetje knapperig.
  4. Serveer je portobello burger zoals jij het zelf wil hoor, maar een goede suggestie is deze (van onder naar boven): Onderste helft van het broodje, beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en wat paarse kiemen. Afdekken met bovenkant van het broodje en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

8 uur ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

4 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

1 week ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago