Wat de doen met pompoen? Momenteel kun je niet om deze oranje juweeltjes heen, want ze zitten natuurlijk volop in het seizoen. Dus bedacht ik deze geroosterde pompoensalade met geitenkaas en Freekeh granen.
Wij zijn in huize Betty dol op recepten met pompoen. Deze kleurrijke poempoensalade heeft een heerlijk nootachtige smaak en is ideaal als vullende maaltijdsalade voor tijdens de lunch of het avondeten. De pompoen heeft namelijk een wat vlezige structuur, waardoor je een stukje vlees, gevogelte of vis niet eens meer mist.
Afgelopen zomer stelde ik jullie al voor aan Artisan Grains: die met een heel assortiment aan granen nu ook in Nederland te verkrijgen zijn. Freekeh is een vrij nieuwe graansoort in Nederland, maar in Amerika is deze al immens populair. Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwe granen. Het heeft ook een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineert met een pittige salade (zoals rucola) en natuurlijk de geroosterde pompoen in deze pompoensalade. Freekeh heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft. En daarnaast bevat het vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Je zou het bijna een superfood gaan noemen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Ben jij ook zo'n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept…
Heb jij schoolgaande kinderen? Dan staat je deze wekenongetwijfeld het jaarlijkse kerstfeest te wachten. En…
Met een paar goede basisproducten in de voorraadkast en koelkast zet je in een handomdraai…
Maak eens naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette voor de #MeatlessMonday. Dat is namelijk lekker…
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Dit recept was bij mij helaas geen succes. Jammer want de ingrediënten vind ik altijd erg lekker. Ik vond de salade te vlak van smaak en miste ergens wat kruiden. Normaal maak ik een salade van pompoen met een dressing van sinaasappelsap olijfolie en kaneel, dit mengt in mijn ogen ook beter met de pompoen.
Volgende keer beter, want andere recepten vind ik wel erg goed!