Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Maak dan eens een romige witte pizza met mascarpone, dit wordt ook wel Pizza Cremosa of Pizza Bianca genoemd! Ik heb dan ook een heerlijk recept voor pizza bianca met artisjokken en gedroogde parmaham voor je in petto. Dus warm je pizzasteen en oven maar vast voor want deze wil je proeven!
Bij pizza denk je al gauw aan een krokante deegkorst, met rode tomatensaus en mozzarella. Maar dit variatierecept is er zeker eentje om eens lekker te proberen. Net zoals men in de Elzas hun Flammkuchen bestrijken met zure room, smeren de Italianen mascarpone op hun pizzadeeg voor een pizza bianca (= witte pizza). Hij wordt ook wel Pizza Cremosa genoemd en is heerlijk om te beleggen met gerookte ham, noten of zelfs (gegrilde) groenten! Extra kaas als topping is daarbij optioneel, want de mascarpone is natuurlijk al een heerlijke romige kaassoort! Onderstaande pizza bianca met artisjokken en ham is een heerlijke combinatie in ieder geval maar varieer gerust naar wens met toppings!
Pizza’s zijn altijd heerlijk om te delen want je snijd ze in meerdere stukken en dat maakt ze ideaal als borrelhapjes of zelfs als voorafje. Deze pizza bianca met artisjokken en ham zijn een heel leuk alternatief op veel traditionele pizza’s. Dus neem zeker ook eens een kijkje bij deze heerlijke pizza recepten om van te smullen! Uiteraard kun je al deze toppings ook gebruiken als topping voor op je witte pizza cremosa natuurlijk.
Ben je utgekeken op pizza met tomatensaus? Maak dan eens een romige witte pizza met mascarpone, dit wordt ook wel Pizza Cremosa of Pizza Bianca genoemd! Dit is een heerlijk recept voor pizza bianca met artisjokken en gedroogde parmaham!
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze ‘witte pizza’ ofwel Pizza Bianca met artisjokken en ham
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…