Ontbijt Recepten

Pindakaas taartje met appel (video)

Deze dame houd wel van een gezond en smakelijk ontbijtje. En dit pindaas taartje met appel is mijn nieuwste verslaving! En eigenlijk zo makkelijk te maken dat ik een kookvideo maakte om dit te laten zien.

Glutenvrij pindakaas taartje met appel uit de oven

Op deze site kom je al heel wat glutenvrije recepten tegen. Geboren uit een noodzaak, omdat ik zelf een glutensensisitviteit bleek te hebben. Maar inmiddels is het ook een reeks met gezonde recepten voor bijvoorbeeld ontbijt, lunch of diner. Van glutenvrije havermouttaartjes, tot smoothiebowls en ook deze glutenvrije pindakaas taart met appel.

Glutenvrije ontbijttaart met pindakaas

Ik volg zelf ook al een poosje de blog volledig glutenvrije blog OhMyPie.nl van Marike Bol. Niet alleen een ontzettend leuke dame, maar zij maakt namelijk overheerlijke kleurrijke en glutenvrije taarten (en meer hoor!) en daar haal ik ook inspiratie uit. De inspiratie voor deze glutenvrije ontbijttaart met pindakaas komt dan ook daar vandaan, en na hem een paar keer zelf gemaakt te hebben heb ik het recept een beetje aangepast naar eigen wens en voegde o.a. een appel toe voor nog meer bite en smaak. Proef hem gerust, want je zou nooit gedacht hebben dat pindakaas zo’n essentieel en lekker onderdeel van je glutenvrije ontbijt zou kunnen worden!

Kookvideo: Pindakaas Ontbijttaart met appel

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Pindakaas taartje met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke ontbijttaartje met pindakaas is glutenvrij! Je draait dit pindakaas taartje met appel in een paar minuten in elkaar en kunt zo heerlijk genieten van een eiwitrijk ontbijtje met noten en fruit!

  • Author: Afgeleid van Ohmypie.nl
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr notenpasta of pindakaas (zo puur mogelijk)
  • 2 el zero carb syrup, bijv. Walden Farms of Good Good
  • 1 ei
  • 50 gr soja yogurt *
  • 1 el amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 0.5 appel **
  • 3 walnoten

Extra:

  • kleine, hoge springvorm, met doorsnede 10-12 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het vormpje in met bakspray of een beetje kokosolie. Vouw het bakpapier er omheen. Dit is een soort opvangbakje en voorkomt dat er eventuele vulling de oven in drupt.
  2. Roer alle ingredienten, met uitzondering van de appel en walnoten, los in een kom. Zorg ervoor dat met name de pindakaas helemaal klontvrij is.
  3. Verwijder het klokhuis en snijd de halve appel in dunne plakjes. Breek een paar walnoten in stukjes.
  4. Giet het pindakaasmengsel in de bakvorm en beleg deze met de plakjes appel en noten. Schuif het glutenvrije pindakaas taartje in de oven en bak deze gedurende 20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten in de vorm koelen alvorens je gaat aanvallen!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Variatietip: Je kunt de soja yoghurt ook vervangen door 50 gram geprakte banaan of appelmoes.

** de appel kun je eventueel ook achterwege laten, zeker bij een ketogeen dieet is zo min mogelijk fruit wenselijk.

Nutrition

  • Serving Size: 1 taartje (met appel)
  • Calories: 471
  • Sodium: 284 mg
  • Fat: 35.32 g
  • Carbohydrates: 17,57 g
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 19,77 g
  • Cholesterol: 186 mg
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Lola, de waardes staan inmiddels ingevuld in de receptenkaart. Geniet van het recept!

    • Hi monique,
      dat heb ik nog niet geprobeerd, dus hoor graag of het gelukt is?!
      Misschien wel handig om het beslag dan over 2-3 theekoppen te verdelen, want het kan een beetje uit de pan rijzen.
      groetjes, betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago