Deze – vaak zwart geblakerde – padrón pepers mogen niet ontbreken tijdens een borrel in oa. The StreetFood Club. Maar pimientos de padrón zijn een verrukkelijk snack en maak je heel makkelijk ook thuis klaar!
Dit is een overheerlijke Spaanse snack of voorgerechtje tijdens zomerse avonden. Maak je geen zorgen want deze pepertjes zijn niet heet of zo, ze hebben zelfs wat meer weg van kleine snack paprika’s uit eigen tuin. Maar de padrón pepers zijn ideaal om te wokken op het fornuis, maar je kunt ook een vuurvaste pan op de barbecue gebruiken. Alleen nog een beetje salt flakes er overheen strooien en ik durf te wedden dat je er moeilijk van af zult kunnen blijven! Voor het maken van dit recept hoef je niet eens naar een speciale winkel, want de pimientos de padrón pepers liggen gewoon in het verse groente schap bij de grote supermarkten.
Men zegt dat 1 op de 1000 Pimientos de padrón pepers toch nog pittig is! Ik heb er inmiddels heel wat wat gegeten in mijn leven en het is mij slechts 1x voorgekomen. Foutje van de natuur 🙂
Vind jij deze Pimientos de padrón een geweldige snack? Wij hebben nog veel meer lekkere gezonde groente snacks om uit te kiezen! Zoals deze kruidige geroosterde kikkererwten uit de oven. Ook lekker: zelf bietenchips met feta dip maken! Heb je de barbecue aan staan? Maak dan bijvoorbeeld deze jalapeÑo poppers als snack vooraf. Deze gegrilde spaanse padrón pepertjes zullen het overigens ook uitstekend doen op een tapas plank! Geniet en snoep er heerlijk van!
Dit is een overheerlijke Spaanse snack of voorgerechtje tijdens zomerse avonden. De padrón pepers zijn ideaal om te wokken op het fornuis en bestrooi met salt flakes.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je pimientos de padrón wilt gaan maken!
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
View Comments
ik heb ze gemaakt. Ik had zaad meegenomen uit Fuenteventura.
prachtige planten vol pepers. ik heb ze gebakken en met een teentje knoflook. wauw....zoooo lekker.
er zaten wel wat hete pepers bij, maar dat mocht de pret niet drukken
Super leuk om te horen Nick, bedankt voor je reactie.