Het is (in sommige delen van het land) zomervakantie en wat houden wij Nederlanders toch van de Costa del Sol. Al is het maar voor heerlijk Spaanse gerechten zoals tapas! Een van mijn favorieten zij de Patatas Bravas, het Spaanse alternatief op een ‘frietje’ maar mogelijk zelfs nog lekkerder dan dat dankzij een pittig sausje met gerookt paprikapoeder.
Tijdens een vakantie in Spanje ben je ze vast wel eens op de kaart tegengekomen. Patatas bravas zijn namelijk handgesneden blokken aardappels die in de oven gebakken of soms zelfs gefrituurd worden. Ik noem het ook wel eens een Spaans patatje, maar het is met name bekend als tapas gerecht! Voor erbij hoort een pittige paprika saus die over de aardappels wordt geserveerd. Je kunt er zelfs nog een lik aioli bovenop doen, maar in principe is die rode bravas saus meer dan voldoende!
Wil je een compleet Spanje weekmenu inzien om je een week lang in Spaanse sferen te begeven? Check de recepten dan hier op een rijtje!
Naast deze patatas bravas hebben de Spanjaarden nog meer tapas recepten met aardappel. Heb je ooit al wel eens een tortilla gemaakt? Dit is een soort Spaanse aardappel omelet met ei! Gewoonweg in punten snijden en met wat aioli serveren. Of maak deze tortilla variant met geitenkaas. Als borrelhapje kun je ook deze mini tortillas met champignons maken. Dat beloofd een waar tapas feestje te worden! Check hier nog meer lekkere tapas recepten.
Deze Spaanse aardappeltjes zijn een verrukkelijke tapas gerecht! Gebakken aardappeltjes met een lekkere pittige bravas saus met gerookte paprika poeder.
Voor de bravas saus:
Eet smakelijk!
Groeten, Betty
Vul je patatas bravas aan met bijvoorbeeld stukjes ui, paprika, gebakken kip of zelfs chorizo. Dit kun je gewoon meebakken op de bakplaat in de oven (of frituur mee). Je kunt er ook een ander tapas vlees of vis gerecht bij serveren. Check hier alle tapas recepten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…