Waan je deze zomerse weken even in Spanje en sluit de vrijdagmiddag af met Spaanse kroketjes met Serranoham. Deze croquetas de jamon maak je heel eenvoudig zelf en doen het uitstekend als tapas of borrelhapje!
Op warme dagen doen kleine hapjes zoals tappas het altijd goed op tafel. Deze zomerse kroketjes met Spaanse ham voeren mij meteen mee naar zwoele namiddagen in Barcelona. Deze Croquetas de jamon zijn lekker krokant, romig van binnen met die typische hamsmaak en zijn verrukkelijk met een pittige rode aioli! Maar maak er gerust ook een van onze andere tapas recepten bij en vul die tafel gewoon aan met nog veel meer lekkere zomerse hapjes. Een glaasje sherry doet het hier altijd goed bij, maar serveer er bijvoorbeeld ook een verkoelende cocktail of gin-tonic bij.
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Heb je na deze spaanse kroketjes met Serranoham nog meer trek in tapas? Dan hebben we nog veel meer lekkere Spaanse tapas recepten voor je in petto! Maak dan bijvoorbeeld ook deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Of ga voor gevulde dadels met chorizo en spek! Ook erg lekker zijn deze empenada’s met chorizo. We maken er gewoon een lekker Spaans tapas feestje van! Ik ben benieuwd wat je van de kookvideo voor deze croquetas de jamon vindt! En ken je overigens de SPaanse Paella al? Ook heerlijk voor zomerse avonden!
Breng het zonnetje in huis met deze Spaanse kroketjes met serranoham! Deze croquetas de jambon zijn een typisch tapas gerecht en uitermate geschikt voor de vrijdagmiddag borrel.
Voor de rode aïoli:
Buen Provecho! Groetjes, Betty
Variatie tip *: vervang 3 eetlepels melk door 3 eetlepels sherry voor nog meer smaak!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Hoi Betty,
Gebruik je hier gezouten of ongezouten roomboter voor?
Hi Antino,
in al onze recepten bedoelen we doorgaans 'ongezouten roomboter'. Als het echt de gezouten versie dient te zijn dan vermelden wij dit er ook expliciet bij.
Heerlijk recept, kleine variant aangebracht op de aioli, ik heb een hele knoflookbol gebruikt in aluminiumfolie met olijfolie in de oven, Lekker smeuïg en in combinatie met een heerlijke rode wijn een prima borrelhapje!