Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd! De Italiaanse keuken is en blijft een van mijn favoriete keukens. Dat komt simpelweg omdat je met een korte bereiding en slechts een paar ingredienten al een heerlijke maaltijd op tafel kunt toveren. Dit recept voor pasta met truffelsalsa, ook wel salsa tartufata genoemd, is hier het levende bewijs van.
Momenteel bevind deze foodie zich in het prachtige Toscane en zijn wij vanmiddag zelfs op truffeljacht gegaan! Een truffel is een zwam die onder de grond groeit op de wortels van diverse boomsoorten. Het is een product dat niet rijkelijk verkrijgbaar is en wordt daarom ook gezien als delicatesse. De prijzen voor truffels kunnen dan ook oplopen van een paar tientjes tot honderden euro’s voor minder goed verkrijgbare soorten. Maar voor de liefhebber is truffel een ware smaakmaker voor o.a. pasta gerechten. Het voegt meer pit en smaak toe en je hebt er slechts al een beetje van benodigd.
Bij diverse delicatessen winkels kun je dan ook vaak potjes met Salsa Tartufata vinden. Dit is een soort tappenade gemaakt met truffel, maar ook champignons en olijven. En een potjes met slechts 5% truffel is al een heerlijke smaakmaker voor in dit recept voor pasta met truffelsalsa. En door de gemengde samenstelling kun je toch voor een zeer vriendelijk prijsje een product met truffels in huis halen.
Ik wilde een vegetarisch pasta recept maken met de truffelsalsa en combineerde deze met nog meer champignons en spinzie. Zo krijg dit gerecht een lekkere nootachtige smaak en is het ook ideaal om straks in het najaar nog op tafel te zetten. Voor de liefhebber kun je er zelfs nog wat gebakken spekreepjes aan toevoegen. Dat geeft ook meteen een zoutige en krokante bite. Net wat jij lekker vindt.
Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd!
Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Ook lekker om vlak voor het serveren te bestrooien met pijnboompitten!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…