Persoonlijk

Fotodagboek Augustus 2017

Oh wat vliegt een maand toch zo voorbij he! Deze dame is weer begonnen met het bloggersbestaan op te pakken. En is alweer lekker op pad voor leuke blogevents. Mag ook wel na 3 maanden binnen zitten met de kleine. Dus in vogelvlucht neem ik jullie even mee door de maand augustus


Brunch bij de Ontdekking

Een vriendin van mij is hoogzwanger en ging met zwangerschapsverlof. Hoog tijd om er dus eventjes tussenuit te gaan en genieten van een wandeling en brunch in de stad. Als je je afvraagt waar alle (hoog)zwangere vrouwen uithangen tijdens hun verlof, dan is het antwoord: op een maandag ochtend in de binnenstad van Utrecht. Ik denk dat we er wel 20 zijn tegengekomen! De kleine meid was uiteraard ook mee op pad, dus trokken wij onze #mom en #baby shirts (van Hema) aan. Laura was helemaal in haar nopjes, maar toen de hoge toren met eten op tafel kwam, had zij overduidelijk géén oog meer voor mij. De Ontdekking in Utrecht is overigens een van mijn favoriete adressen voor ontbijten in Utrecht.


Verjaardag Dylan

Manlief was deze maand jarig en dat werd (zoals elk jaar) gevierd met een barbecue in de achtertuin. Tja, hij houdt nou eenmaal van een lekker stukkie vlees van de grill, dus slooft zich dan ook maar al te graag uit voor de familie. Behalve hamburbers kwam er natuurlijk nog veel meer lekkers van de barbecue. Check gerust deze 15 barbecue recepten met onze favoriete gerechten voor op het grill monster.


Vincent naar Nelis West

Daarnaast werd Vincent ook weer even aan het werk gezet 🙂 . Hij bracht een bezoek aan Nelis West in Amsterdam. Na de opening van de eerste Nelis in Amsterdam Oost, sloeg het concept zo goed aan, dat een tweede vestiging niet lang kon uitblijven. Vincent ging er vast lekker voorproeven en heeft deze heerlijke gerechten in ieder geval goedgekeurd! Zijn restaurant review van Nelis West staat dan ook nu online!


La vita e bella

Het was voor mij alweer een jaar geleden dat ik aan de alcohol zat. Vorig jaar, na Dylan’s verjaardag, gingen wij een maand lang detoxen. En daarna bleek ik ook nog zwanger te zijn.. Voor je het weet ben je zo een jaar alcholvrij! En dat vierden wij met …. ja een glaasje wijn… Wel met een lekkere antipasti en heerlijke Italiaanse gerechten bij Restaurant Aandacht voor Eten in Utrecht. Heerlijk fijn op het terras, aan de Biltstraat en onder het genot van de zakkende avondzon. Het leven is goed en Betty was na 1 glas al flink aangeschoten…


Lunchen bij PK

De afgelopen maand hebben we natuurlijk heerlijk zomerweer gehad! Met als gevolg dat alle terrasjes in Utrecht ook NOK vol zaten. Gelukkig zijn er ook heerlijke adressen waar het zomers binnen weer heel goed te vertoeven is. Dus wij gingen lunchen bij PK in Utrecht. Gevestigd aan de Oude Gracht, op de plek waar vroeger King Arthur zat (op het hoekje). Met een mooie frisse en industiele inrichting, heb je hier 1e rangs view op de monumentale pandjes aan de Oude Gracht. Prachtig uitzicht én lekker eten dus. Hier smikkel je een luxe 12 uurtje met kalfskroketten of een clubsandwich met chips weg. Aanrader!


Semilo Zomerborrel

Ons mediabureau Semilo organiseerde een bootrip met foodies en bloggers die met hen samenwerken. Voor mij de ideale kans om weer even wat foodie friends te zien en een mooie gelegenheid om een avondje te genieten zonder kleine meid op de arm. Wij voerden met een grote boot van Damrak Gin door de grachten van Amsterdam. En onderweg werd er bij Tapas Tia Rosa aangemeerd om lekkere lekkere hapjes en tapas aan boord te halen! Dit restaurant doet gewoon catering op de Reguliersgracht!


Godiva Mansion

Echte chocolovers kennen het Belgische merk Godiva natuurlijk als geen ander! Maar waar de chocolate tot op heden altijd verkrijgbaar was in het buitenland, kan ik mededelen dat Godiva nu ook exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar is! Yeeeah! Speciaal voor de lancering werd er een chocolade party gehouden in de het Pillows Anna van den Vondel hotel in Amsterdam. Deze werd voor de gelegenheid een dagje omgetoverd tot Godiva Mansion. Dus ik mocht o.a. springen op een bed vol chocolade, genieten van een wijnproeverij met chocolade, kreeg een chocolate reading en proefde chocolade cocktails.


Betty naar Italië

Tot slot, vertrek ik zo naar Toscane. De komende dagen ben ik op persreis, maar daarover in September meer! Volg in ieder geval @bettyskitchennl op Instagram voor foto’s en filmpjes van deze reis! En uiteraard wens ik jullie in Nederland komend weekend heerlijke zomerse weer toe!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago