De Meatless Monday is vandaag een beetje in de in Italiaanse sferen. Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. En niet onbelangrijk, deze pasta met avocado pesto is lekker romig, maar een stuk gezonder dan een klassieke pesto met veel (heel veel) olijfolie!

Deze romige pastasaus van avocado heeft een heerlijk zachte, pure smaak, maar kan wel wat pit gebruiken. Daarom maakte ik er gepocheerde tomaatjes bij. En nee, dit is niet moeilijk om zelf te maken in de oven en smaakt heerlijk zoet bij de avocado saus.

Pasta met avocado saus

Avocado is echt een soort superfood en je kunt het gebruiken voor de meest uiteenlopende gerechten. En door de zalvige structuur zijn ze ideaal voor volromige avocado dips en sauzen. Avocado’s bevatten heel veel gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Bovendien zitten ze vol vezels en zijn dus gunstig voor de spijsvertering! Wie had gedacht dat een simpel recept voor pasta met avocado saus juist onder gezonde(re) voeding zou vallen.

Tomaten uit de oven

Voor erbij maken we gepocheerde tomaten. Je schuift een takje trostomaten zo de oven in en je hebt er een half uur geen omkijken naar. Eerder maakte ik ze bijvoorbeeld ook voor deze gnocchi salade. In plaats van deze smaakvolle tomaatjes kun je ook kiezen om de pasta te serveren met reepjes zongedroogde tomaten of uitgebakken spekreepjes.


Print

Recept: Pasta met avocado saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. Voor een vegetarische pasta maaltijd met geroosterde tomaten uit de oven. #pasta #avocado

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (spelt) pasta,
  • 1 grote rijpe avocado,
  • 1 eetlepel (vegan) Pesto,
  • 12 eetlepels 100% sesam tahin,
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf zout en peper,
  • geroosterde pijnboompitten ter garnering.

Ingrediënten voor de gepocheerde tomaten:

  • 250 gram cherrytomaatjes aan de tros
  • 1 el. balsamico,
  • 1 el. olijfolie,
  • 1 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden,
  • flinke snuf peper,
  • Snuf zout.

Benodigdheden:

  • Staafmixer/keukenmachine/blender voor de pesto

Instructions

  • Voor de gepocheerde tomaatjes verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht)
  • Was de cherrytomaten en leg ze met tros en al in een ovenschaal. Vul de schaal met water tot het halverwege de tomaten komt. Voeg vervolgens de balsamicoazijn, olijfolie, peperkorrels, een snuf zout en de kruiden toe. Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de pijnboompitjes niet aanbranden. Laat de pitjes afkoelen.
  • Snij de avocado’s. Dit kan heel makkelijk door ze te halveren en dan beide helften tegen elkaar te draaien totdat ze loskomen van elkaar. Met de botte kant van je schilmesje kun je de avocado van de schil ‘scheppen’. Snij de avocado’s in grove stukken en stop ze in een blender of foodprocessor. Voeg hier de pesto, tahin, en citroensap aan toe en mix alles door elkaar tot een egale avocado saus. Roer deze door de afgegoten pasta en verdeel over twee diepe borden.
  • Zodra de tomaten klaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de pasta met de avocado saus en serveer hier de gepocheerde tomaten bij. Je kunt dit pastarecept lauwwarm of koud serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Serveer de pasta met avocado saus met bijvoorbeeld uitgebakken (vega) spekreepjes of garneer met wat plakken gerookte zalm (niet vegan) voor wat meer eiwitten of variatie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wist niet dat je pesto kunt raspen... zie in het recept: "Geraspte pesto toevoegen"

    • Het valt een keer te proberen :-) - maar het foutje is inmiddels gecorrigeerd. bedankt voor het doorgeven!

  • Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Nou ben ik helemaal geen keukenprins, maar dit ging me toch best goed af. Het recept is duidelijk en niet al te ingewikkeld. En het resultaat was erg lekker. Ik voelde me alsof ik in een restaurant zat, in plaats van in mijn eigen huis aan de eettafel. :)

    • Wat een ontzettend leuk bericht om te lezen! Dank je wel voor je reactie Hein
      en blijf er dus vooral lekker van genieten op deze manier!
      groetjes!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago