De Meatless Monday is vandaag een beetje in de in Italiaanse sferen. Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. En niet onbelangrijk, deze pasta met avocado pesto is lekker romig, maar een stuk gezonder dan een klassieke pesto met veel (heel veel) olijfolie!
Deze romige pastasaus van avocado heeft een heerlijk zachte, pure smaak, maar kan wel wat pit gebruiken. Daarom maakte ik er gepocheerde tomaatjes bij. En nee, dit is niet moeilijk om zelf te maken in de oven en smaakt heerlijk zoet bij de avocado saus.
Avocado is echt een soort superfood en je kunt het gebruiken voor de meest uiteenlopende gerechten. En door de zalvige structuur zijn ze ideaal voor volromige avocado dips en sauzen. Avocado’s bevatten heel veel gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Bovendien zitten ze vol vezels en zijn dus gunstig voor de spijsvertering! Wie had gedacht dat een simpel recept voor pasta met avocado saus juist onder gezonde(re) voeding zou vallen.
Voor erbij maken we gepocheerde tomaten. Je schuift een takje trostomaten zo de oven in en je hebt er een half uur geen omkijken naar. Eerder maakte ik ze bijvoorbeeld ook voor deze gnocchi salade. In plaats van deze smaakvolle tomaatjes kun je ook kiezen om de pasta te serveren met reepjes zongedroogde tomaten of uitgebakken spekreepjes.
Deze romige pasta met avocado saus is vegan en heerlijk zomers. Je kunt deze pasta salade zowel warm en koud eten en zit boordevol goede vetten en vitamientjes. Voor een vegetarische pasta maaltijd met geroosterde tomaten uit de oven. #pasta #avocado
Ingrediënten voor de gepocheerde tomaten:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
Serveer de pasta met avocado saus met bijvoorbeeld uitgebakken (vega) spekreepjes of garneer met wat plakken gerookte zalm (niet vegan) voor wat meer eiwitten of variatie.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wist niet dat je pesto kunt raspen... zie in het recept: "Geraspte pesto toevoegen"
Het valt een keer te proberen :-) - maar het foutje is inmiddels gecorrigeerd. bedankt voor het doorgeven!
Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Nou ben ik helemaal geen keukenprins, maar dit ging me toch best goed af. Het recept is duidelijk en niet al te ingewikkeld. En het resultaat was erg lekker. Ik voelde me alsof ik in een restaurant zat, in plaats van in mijn eigen huis aan de eettafel. :)
Wat een ontzettend leuk bericht om te lezen! Dank je wel voor je reactie Hein
en blijf er dus vooral lekker van genieten op deze manier!
groetjes!