Nagerechten

Panna Cotta met perzik en amandel

Het seizoen van het steenfruit loopt zo langzamerhand ten einde. Dus koop ik nog lekker een bak wilde perziken om dit zomerse toetje te gaan maken. Deze romige Italiaanse panna cotta met perzik en amandel is namelijk om van te smullen!

Panna Cotta met Perzik maken

Feestje, barbecue of borrelavond gepland? Begin dan vroeg in de middag al met panna cotta met perzik maken. Dit is een heerlijke manier om het seizoensfruit te verwerken voor een heerlijk dessert. En deze romige traktatie is ideaal om elke avond mee af te sluiten.

Nog meer recepten met gekookte room

Panna Cotta betekent in het Italiaanse: gekookte room. Dit dessert is heel eenvoudig voor te bereiden, want na het koken, dient de pudding een paar uur op te stijven in de koelkast. Met een vleugje amandel door de room, krijgt dit gerecht een verfijnde smaak. Ben je fan van dit recept voor panna cotta met perzik? Maak dan zeker ook eens panna cotta met aardbeien en basilicum! En waarschijnlijk ben je ook bekend met de Franse of Belgische variant met gekarameliseerde toplaag van suiker, namelijk de Crème brûlée? En wist je dat ze in Zuid-Amerika ook dol zijn op een romige pudding maar dan van gekookte melk in plaats van slagroom, zoals deze Mexicaanse Flan? Lekker genieten van nog meer recepten met gekookte room dus.


Print

Recept: Panna Cotta met Perzik en Amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In het seizoen van het steenfruit kun je heerlijke recepten met perziken gaan maken. Zoals deze Panna Cotta met perziken en amandel. Dat is een romige Italiaanse roompudding met kort gebakken fruit.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 5 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 vanille peul
  • 1 tl. amandel essence
  • 3 wilde perziken
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 2 el. honing

Extra:

  • 2 klein kookpannetje,
  • bolzeef,
  • 4 kleine glazen,
  • oven,
  • bakplaat bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Voeg daarna de amandel essence toe aan de room.
  3. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en los deze, al roerende, op in het slagroommengsel. Giet de gekookte room in 4 glazen en stop in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
  4. Was de wilde perziken, snijd overlangs doormidden en draai de helften van de pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dikte. Verdeel de perziken over de bakplaat en rooster in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Schep daarna in een kommetje. Lepel hier vervolgens de honing overheen en zet apart om af te koelen.
  5. Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel hier de perziken overheen. Het opgevangen sap en honing lepel je ook over het fruit heen. Serveer de panna cotta met perzik en geroosterd amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

Variatietip: in plaats van geroosterde amandelschaafsel, kun je deze panna cotta met perzik ook serveren met grof verkruimelde bitterkoekjes! 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago