Nagerechten

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten van perziken, kersen, nectarines en meer. Ik had een flinke bak wilde perziken gekocht om een lekker zomerse toetje te gaan maken. Deze romige Italiaanse panna cotta met perzik en amandel is namelijk om van te smullen!

Panna Cotta met Perzik maken

Feestje, barbecue of borrelavond gepland? Begin dan vroeg in de middag al met panna cotta met perzik maken. Dit is een heerlijke manier om het seizoensfruit te verwerken voor een heerlijk Italiaans dessert. En deze romige traktatie is perfect om elke avond mee af te sluiten. En zeg nou zelf: zien deze glaasjes met panna cotta met perzik er niet heerlijk uit?

Nog meer recepten met gekookte room

Panna Cotta betekent in het Italiaans: gekookte room. Dit dessert is heel eenvoudig voor te bereiden, want na het koken van de slagroom, dient de pudding een paar uur op te stijven in de koelkast. Met een vleugje amandel door de room, krijgt dit gerecht een verfijnde smaak. Ben je fan van dit recept voor panna cotta met perzik? Maak dan zeker ook eens panna cotta met aardbeien en basilicum! En ken je ook al de Franse variant met gekarameliseerde toplaag van suiker genaamd Crème brûlée? Daarnaast is met in Zuid-Amerika juist weer dol op pudding gemaakt van gekookte melk in plaats van slagroom, dus probeer gerust ook eens deze Mexicaanse Flan? Lekker genieten van nog meer recepten met gekookte room dus.


Print

Recept: Panna Cotta met Perzik en Amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In het seizoen van het steenfruit kun je heerlijke recepten met perziken gaan maken. Zoals deze Panna Cotta met perziken en amandel. Dat is een romige Italiaanse roompudding met kort gebakken fruit.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 5 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 vanille peul
  • 1 tl. amandel essence
  • 3 wilde perziken
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 2 el. honing

Extra:

  • 2 klein kookpannetje,
  • bolzeef,
  • 4 kleine glazen,
  • oven,
  • bakplaat bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Voeg daarna de amandel essence toe aan de room.
  3. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en los deze, al roerende, op in het slagroommengsel. Giet de gekookte room in 4 glazen en stop in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
  4. Was de wilde perziken, snijd overlangs doormidden en draai de helften van de pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dikte. Verdeel de perziken over de bakplaat en rooster in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Schep daarna in een kommetje. Lepel hier vervolgens de honing overheen en zet apart om af te koelen.
  5. Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel hier de perziken overheen. Het opgevangen sap en honing lepel je ook over het fruit heen. Serveer de panna cotta met perzik en geroosterd amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

Variatietip: in plaats van geroosterde amandelschaafsel, kun je deze panna cotta met perzik ook serveren met grof verkruimelde bitterkoekjes! 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago