Vlees Recepten

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

(Sponsored) – Ik doe mee met de Miele Kookchallenge en deel het kookfilmpje met het eindresultaat. Samen met TV kok Roberta Pagnier dook ik de keuken in voor Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten die bereid worden op de Miele-inductiekookplaat met TwinBooster. Ik ga jullie dan ook laten zien dat ‘wokken’ op een inductiekookplaat uitstekend kan.

De Miele-kookchallenge met Roberta Pagnier

Speciaal voor de Miele-kookchallenge werd ik gekoppeld aan de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster. Dit apparaat is het antwoord op gerechten waarbij je veel vermogen nodig hebt. Denk aan een wokgerecht, zoals deze Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten. De TwinBooster-functie geeft gedurende 15 minuten een gebundeld vermogen op een enkele zone. Waardoor je, in no time, je biefstukpuntjes dichtschroeit en het vlees lekker sappig blijft. En dit kan zelfs in een gewone hapjes- of braadpan, zodat je ook een groter oppervlak benut.

Tevens worden de rollen vandaag omgedraaid. In plaats van dat ik naar Roberta op TV kijk voor de nodige bereidingsstappen van een recept, gaat ze bij mij in de Miele-keuken staan.

Biefstukpuntjes vliegensvlug dichtgeschroeid

Het was echt prachtig om te zien hoeveel power mijn braadpan kreeg, dankzij de TwinBooster functie. De biefstukpuntjes werden vliegensvlug dichtgeschroeid en waren van binnen nog lekker mals en sappig! Dat is precies wat je wilt bereiken tijdens het wokken en dat werkt op deze Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster dus net zo goed als op gas. De inductiekookplaat was via het touchscreen heel eenvoudig te bedienen met slechts de druk van 1 vinger.  


Recept video: Biefstukpuntjes met wokgroente

Het was een gezellige kooksessie met Roberta en uiteraard gaan wij dames het gerecht na afloop ook samen proeven en verorberen. Benieuwd naar het resultaat van mijn recept? Check dan dit filmpje:


Print

Recept: Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

DIt is een heerlijk wokgerecht voor Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten. Serveer met rijst en geroosterde sesamzaadjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. marineren
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 400 gram biefstukpuntjes, op kamertemperatuur,
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 200 gram shiitakes
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine prei
  • 1 wortel
  • 100 gram taugé
  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • (rijst)olie, om te wokken

Extra:

  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag,
  • Miele-inductiekookplaat met TwinBooster,
  • Braadpan of hapjespan.

Instructions

  1. Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook, sambal en gember. Laat de smaken minimaal een half uur in het vlees trekken.
  2. Breng ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze beginnen te kleuren, haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de groenten fijn: Snijd de shiitake in parten. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in dunne ringen. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei overigens goed uit om eventueel zand te verwijderen. Schrap de wortel en snijd julienne.
  5. Zet de kookplaat op stand TwinBooster en wok de biefstukpuntjes, in hoog tempo, rondom dicht. Schep de biefstukpuntjes vervolgens uit de pan.
  6. Verander de stand van de kookplaat naar een lage stand en fruit de ui en knoflook glazig. Verhoog vervolgens de stand naar de Booster en wok de shiitakes gedurende twee minuten. Neem de shiitakes uit de pan.
  7. Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en verhoog de stand weer naar TwinBooster.  Voeg de paprika, prei en wortel toe en schep voortdurend om gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de taugé, biefstukpuntjes en shiitake toe en roer goed om, om kort en gelijkmatig te verwarmen.
  8. Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten en de gegaarde rijst. Aan tafel kan men er vervolgens de getoaste sesamzaadjes, naar smaak, aan toevoegen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Miele. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago