Dit homemade notenbrood met rozijn en pompoenpitten is absoluut niet moeilijk om te maken en zet je in een mum van tijd in de oven. Dit glutenvrije brood is een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje.

Snij 1 of 2 stevige plakken van dit notenbrood met rozijnen af, besmeer met roomboter, pindakaas, honing of een andere topping naar wens. Zelf met een lekkere plak kaas maakt dit een overheerlijke lunch. Vers uit de oven is dit glutenvrije brood het allerlekkerst. Snij de rest van je notenbrood na het afkoelen in plakken, stop in een luchtdicht zakje en vries in voor later in de week!

Voedzame ontbijt

Ik hou ervan om m’n ontbijt regelmatig af te wisselen. Soms eet ik yoghurt of havermoutpap met lekker veel fruit of stevige crackers met iets hartigs. Bij voorkeur iets echt voedzaams waardoor ik de rest van de ochtend ook prima verzadigd ben tot de lunch.

Als het even kan maak ik in het weekend ontbijtbrood, zoals bananenbrood of dit chocoladebrood met zoete aardappel. Ik snoep er een paar warme plakken vanaf en de rest vries ik in voor later in de week. Als varatie bedacht ik nu dit gezonde, voedzame notenbrood met rozijnen. Een glutenvrije brood waar je eigenlijk heel de dag wel van kan blijven eten.


Print

Recept: Notenbrood met rozijnen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit glutenvrije brood is geschikt voor ontbijt, lunch of tussendoor. Homemade notenbrood met rozijnen bak je heel eenvoudig in de oven. Besmeer met roomboter, pindakaas, of beleg met bijv. kaas voor een voedzame maaltijd. #ontbijt #glutenvrij

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 2 hours 50 minutes
  • Category: Ontbijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram notenmelange (ik gebruikte amandelen, hazelnoten, walnoten en cashewnoten)
  • 4 eieren
  • 50 gram zachte roomboter
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • Een hand pompoenpitten en amandelschaafsel voor de topping
  • Zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik alvast in met wat boter.
  2. Schud de amandelmeel in een beslagkom. Voeg de eieren en boter toe en een flinke snuf zout. Mix tot een egaal beslag. Vervolgens voeg je ook de noten en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Schep het beslag in het cakeblik en druk over het oppervlak. Verdeel de pompoenpitten en amandelschaafsel over de bovenkant en druk er een klein beetje in.
  4. Plaats het notenbrood voor 40 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, plaats eventueel iets lager in de oven. Na de oventijd steek je een satéprikker in het brood, als deze er droog uitkomt is het brood gaar. Zo niet, dan plaats je hem nog enkele minuten langer in de oven.
  5. Laat het brood licht afkoelen na de oventijd. Besmeer met boter, pindakaas, honing of iets anders naar voorkeur en het notenbrood met rozijnen is klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Halloween Kaasje uit de oven

Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…

21 uur ago

5x zelf herfst thee maken

Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…

2 dagen ago

31x Film tips voor Halloween

Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…

4 dagen ago

Taco’s met vegetarisch ‘vlees’

De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…

6 dagen ago

Verschil tussen quiche en hartige taart

Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…

1 week ago

10x Winter soep recepten

Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…

2 weken ago