Ben je op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak dan eens deze noten granola met kokos! Een lekkere en knapperige topping voor over je yoghurt, smoothiebowl of zelfs een salade! En hij past ook nog eens perfect in een koolhydraatarm dieet!

Low Carb noten granola met kokos

De afgelopen jaren heb ik al vaker granola recepten met jullie gedeeld. Maar met het oog op mijn huidige afvalrace, bedacht ik een heerlijke low carb ontbijt granola alternatief! Zonder bloem, gluten of hoge koolhydraten. Maar een heerlijke, goed vullende, low carb noten granola met kokos schilfers. Noten en zaden zijn immers gezond en zitten boordevol goede vetten. En deze noten granola met koks is heerlijk voor over je (soya)yoghurt, door de (amandel)melk en zelfs als topping voor over je salade smoothiebowl.

nog meer Granola recepten

En als je, net als ik, geen genoegen kan krijgen van granola bij je ontbijt, probeer dan zeker ook een van onze andere granola recepten. Ze zijn niet allemaal low carbs, maar wel glutenvrij! Zoals deze pindakaas granola, of quinoa granola met chocolade. Of ga je juist voor een winterse granola met appel en cranberry? Kom ook helemaal in de vakantiesferen met deze Marrakech granola met abrikozen of ga juist voor een lekkere tropical granola! Welke is jouw favoriet?

Kookvideo: Noten granola met kokos

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Noten granola met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak dan eens deze noten granola met kokos! Een lekkere en knapperige topping voor over je yoghurt, smoothiebowl of zelfs een salade! En hij past ook nog eens perfect in een koolhydraatarm dieet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 bakplaat 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram kokosolie,
  • 4 eetlepels water,
  • 3 eetlepels honing/maple/agave siroop, (let op: voor Low Carb gebruik bijv. stevia, of Walden Farms siroop),
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 1,5 eetlepels gemalen kaneel,
  • 300 gram ongebrande en ongezouten notenmix,
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten,
  • 100 gram lijnzaad,
  • 150 gram kokosschilfers.

 

Extra:

  • steelpannetje,
  • oven
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Meng in een grote kom de noten, met pompoenpitten, zonnebloempitten en de lijnzaad. Zet apart.
  2. Verhit een steelpannetje op laag vuur, met de kokosolie, water, honing, kaneel en vanille essence. Zodra alle koksolie gesmolten is, haal de het pannetje van het vuur.
  3. Giet dit over het notenmengsel en roer stevig door, zodat alle noten en zaden bedekt zijn. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  4. Haal de plaat uit de oven, schep de noten granola om en verdeel hier vervolgens de kokosschilfers overheen. Stop de plaat terug in de oven en bak nog een extra 5 minuten af.
  5. Laat de noten granola met kokos goed afkoelen, buiten de oven. Schep daarna over in een luchtdichte pot. Dan kun je deze nog gerust een aantal weken bewaren!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor noten granola wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ziet er goed uit! Wat bedoel je precies met kokosschilfers? Is dat van een verse kokosnoot of kan ik dat ook kant en klaar ergens kopen? Alvast bedankt voor je reactie!

    • Hi Janine,
      dat zijn grote witte 'linten' van kokos geraspt. Deze koop je gewoon gedroogd in de winkel en staat vaak naar de fijne kokosrasp. Je zit ze op de foto's bovenop de bakplaat liggen (nog spierwit dan)

  • Hoi Betina,

    Hoeveel gram gebruik je voor het ontbijt en kun je dan iets zeggen over hoeveelheid koolhydraten,eiwitten en vetten?Dan ga ik dit eens toepassen in mijn ontbijt!

  • Heerlijke granola! Dit is voorlopig mijn recept. Ik weet alleen niet welke lijnzaad ik moet gebruiken. Er is ook gebroken lijnzaad. Tot nu toe de gewone gebruikt.

  • Recept gevonden op Pinterest en ik maak dit sinds een paar maanden iedere twee weken. Erg lekker en koolhydraad-arm!

  • Hallo Betty,
    De granola is heerlijk, ik maak hem al een hele tijd voor op mijn zelfgemaakte yoghurt!
    Ik zou wel graag willen weten hoeveel koolhydraten erin 100gr zit?

    Groetjes,
    Mirjan

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago