Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!
Mijn oma maakt regelmatig een monchoutaart voor voor verjaardagen of feestdagen. Iedereen is altijd helemaal weg van dit simpele taartje met roomkaas en kersen topping. Toen ik haar naar het recept vroeg bleek het zo makkelijk te zijn om dit zelf te maken, dus dook ook ik meteen de keuken in. Mijn oma maakte deze taart altijd in een lage ovenschaal, maar ik vind het uitscheppen dan wat moeilijker, dus heb het recept aangepast zodat deze in een springvorm van 24 cm zou kunnen passen. Dat maakt het in punten snijden zeker makkelijker en staat heel feestelijk bij een kopje koffie. Top de monchou taart met kersen eventueel nog af met een beetje geroosterde amandelschaafsel en het feestje is helemaal compleet! Heb jij wel eens zelf dit taartje gemaakt?
Monchou kaas is een stevige roomkaas soort die je in het koelverse zuivelschap van de supermarkt vindt. Het is ideaal voor het bakken van ‘no-bake’ cheesecakes, zoals deze klassieke monchou taart met kersen. Maar je kunt er nog meer lekkers mee maken hoor! Onze Nanda maakte namelijk eerder deze suikervrije cheesecake muffins met kwark klaar. Maar deze fris zoete monchoutaart met kokos en passievruchten is een aanrader tijdens de zomermaanden! Gastblogster Suzanne ging zelfs aan de slag met een ‘gezond’ monchou taartje met notenbodem en vrij van geraffineerde suikers! Okee, deze cheese cakes zijn niet alle makkelijk om te makken, maar eigenlijk ook nog best gezond. 🙂
Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaartip: de rest van de Monchoutaart bewaar je weer in de koellkast . Laat gewoon afgedekt met folie in de springvorm zitten. – max 2 dagen bewaren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze monchou taart met kersen wilt gaan maken!
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…