Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!

De klassieker: Monchou taart maken

Mijn oma maakt regelmatig een monchoutaart voor voor verjaardagen of feestdagen. Iedereen is altijd helemaal weg van dit simpele taartje met roomkaas en kersen topping. Toen ik haar naar het recept vroeg bleek het zo makkelijk te zijn om dit zelf te maken, dus dook ook ik meteen de keuken in. Mijn oma maakte deze taart altijd in een lage ovenschaal, maar ik vind het uitscheppen dan wat moeilijker, dus heb het recept aangepast zodat deze in een springvorm van 24 cm zou kunnen passen. Dat maakt het in punten snijden zeker makkelijker en staat heel feestelijk bij een kopje koffie. Top de monchou taart met kersen eventueel nog af met een beetje geroosterde amandelschaafsel en het feestje is helemaal compleet! Heb jij wel eens zelf dit taartje gemaakt?

Nog meer taartjes met monchou maken

Monchou kaas is een stevige roomkaas soort die je in het koelverse zuivelschap van de supermarkt vindt. Het is ideaal voor het bakken van ‘no-bake’ cheesecakes, zoals deze klassieke monchou taart met kersen. Maar je kunt er nog meer lekkers mee maken hoor! Onze Nanda maakte namelijk eerder deze suikervrije cheesecake muffins met kwark klaar. Maar deze fris zoete monchoutaart met kokos en passievruchten is een aanrader tijdens de zomermaanden! Gastblogster Suzanne ging zelfs aan de slag met een ‘gezond’ monchou taartje met notenbodem en vrij van geraffineerde suikers! Okee, deze cheese cakes zijn niet alle makkelijk om te makken, maar eigenlijk ook nog best gezond. 🙂


Print

Recept: Monchou taart met kersen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur wachten
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 260 gr bastogne koeken
  • 100 gr roomboter
  • 200 gr monchou kaas
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 0.25 tl vanille extract
  • 2 blikken vlaaivulling kersen (a 430 gr)

Extra:

Instructions

  1. Smelt de boter in een pannetje op vuur. Ondertussen bekleed je de springvorm met bakpapier (bodem en opstaande rand).
  2. Maal vervolgens de bastognekoekjes tot kruimels in de foodprocessor. Meng de kruimels met de boter en stort uit op de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om de kruimels evenredig uit te smeren en druk aan om een koekjesbodem te vormen. Zet de vorm in de koelkast om af te laten koelen. Wacht hierna 15 minuten voor je verder gaat met het recept.
  3. Stop de monchou kaas en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmixer. Klop het geheel romig in 1 minuut. Zet de machine wat lager en giet langzaam de vloeibare slagroom erbij. Zet daarna de machine weer wat hoger en zie hoe het geheel in een paar minuten helemaal dik, lobbig tot zelfs weer stijf wordt en een romige kaasmassa vormt. Mix niet langer dan nodig is.
  4. Tot slot voeg je de vanille toe en mix nog heel even kort door om te mengen. Spatel vervolgens de monchou vulling bovenop de koekjes bodem.
  5. Open de blikken kersenvlaai vulling. Lepel 1 blik volledig over de kaaslaag. Van het tweede blik heb je enkel de kersen en niet zo zeer de gelei nodig. Vul net zoveel kersen aan zodat de gehele bovenkant van de taart bedekt is en je bijna geen gaten meer ziet.
  6. Dek de vorm af met folie en laat minstens 3 uren opstijven in de koelkast. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: de rest van de Monchoutaart bewaar je weer in de koellkast . Laat gewoon afgedekt met folie in de springvorm zitten. – max 2 dagen bewaren.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze monchou taart met kersen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago