Het is weer een Meatless Monday dus zetten we vooral groenten in de hoofdrol. Vandaag op het menu deze lekkere mini tortillas met champignons en Manchego kaas. Het is eigenlijk een tapas recept die je normaliter als borrelhapje zou kunnen serveren. Maar eet hem ook gerust als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade of een ander tapas recept erbij!

Tortillas met champignons

De Tortilla is een typisch Spaans gerecht! Normaliter bak je deze omelet met aardappels in een koekenpan – check hier het basisrecept voor. Ter variatie kun jeonderstaand recept voor tortillas met champignons ook als een grote ronde tortilla bakken in een koekenpan. Maar omdat borrelhapjes het ook goed doen op deze zomerse (borrel) avonden maken we vandaag mini tortillas met champignons in een muffinvorm. Dat zijn meteen overheerlijke hapklare hapjes voor je tapas feestje of borrel.

Nog meer tortilla recepten

Vroeger was de tortilla een gerecht voor de armen, want de ingredienten zijn relatief goedkoop, maar wel heel voedzaam. Bovendien kun je het vullen met wat je ook maar hebt liggen in de koelkast. Ideaal dus voor kliekjes groente en vlees op maken. Naast deze mini tortillas met champignons kun je ook een varieren door deze tortilla met geitenkaas te maken. Ook lekker: gebakken patatas met pittige bravas saus. Daarnaast kun je ook nog een koele gazpacho serveren voor je tortillas met champingons op tafel zet. Check hier nog veel meer lekkere tapas recepten!


Print

Recept: Mini tortillas met champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mini tortillas met champignons en manchego kaas zijn lekker klein van formaat en ideaal als tapas of borrelhapje. Steek er een prikker met zwarte olijf of gebakken champignon in en serveer als pincho. Het is een soort ei muffin met plakjes aardappel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: tapas
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram voorgekookte aardappel schijfjes
  • 1 bosui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 5 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 75 gram manchego kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • olijfolie

Extra:

  • Muffintray voor 12 stuks
  • bakspray of gebruik papieren muffin vormpjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hete lucht). Vet de muffinvorm in met bakspray of leg er papieren muffinvormpjes in.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 8-10 minuten (check de verpakking). Je kunt ook normale kruimige aardappels gebruiken, kook deze dan wel even 10 minuten voor, laat afkoelen en snijd in plakjes. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Snij de ui, bosui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verwarm opnieuw olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de bosui, knoflook en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Schep er tot slot de gebakken aardappels doorheen en zet het vuur uit. Verdeel daarna de groente over de 12 muffin vormpjes.
  4. Breek de eieren in een kom en kluts ze samen met de kwark en ongeveer de helft van de Manchego kaas.  Breng op smaak met zout en peper en giet de eieren over de muffin vormpjes. Ze zullen nu voor ongeveerl 3/4 vol zitten.
  5. Schuif de muffintray in de oven en bak de mini tortillas met champignons gedurende 20 – 25 minuten. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.
  6. Bestrooi met de rest van de Manchego kaas en serveer direct. Heerlijk met wat aioli erbij.

Eet smakelijk!

Notes

Deze mini tortillas zijn afgekoeld ook heel lekker. Bewaar ze eenmaal afgekoeld in een gesloten bak in de koelkas. Ideaal voor de volgende dag als take away lunch!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

5x Ramen Noedelsoep op een rijtje

Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…

2 dagen ago

Indiase Chapati (platbrood) maken

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…

4 dagen ago

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

5 dagen ago

Vegetarische Korma met Kikkererwten

Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…

6 dagen ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

1 week ago

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…

1 week ago