Als er een soep is die ik werkelijk al ruim 25 jaar op tafel zet, dan is het wel deze Italiaanse groentesoep. Het recept is al 25 jaar nagenoeg hetzelfde, als maak ik tegenwoordig wel mijn eigen rundvleesbouillon. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is een klassieker bij ons thuis.
Nu hebben we hier op de website meerdere recepten voor minestrone staan, die vaak perfect zijn voor en doordeweekse dag. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje voor de dagen dat je wat meer tijd hebt, zoals in het weekend of voor een feestje of verjaardag. Je kunt namelijk aardig wat kommetjes hiermee vullen. Maar wat is eigenlijk Minestronesoep? Het Italiaanse woord ‘Minestra’ betekent ‘soep’ en minestrone is daar eigenlijk een vergroting van en dat komt doordat er veel ingrediënten in deze soep gaan.
Je kunt deze minestronesoep maken met runderbouillon blokjes. Of ga lekker aan de slag met zelf runderbouillon trekken van soepvlees en mergpijpjes. Niet alleen maakt dit de soep veel lekkerder, maar er zitten ook veel gezondheidsvoordelen aan ‘bone broth’.
Deze lbomvolle maaltijdsoep met lekker veel groenten is er eentje om niet gauw meer te vergeten. Geef er aan tafel Parmezaanse kaas bij om er overheen te strooien en natuurlijk een stukje brood. Maar je kunt er ook Italiaanse soepstengels zoals deze omwikkeld met spek of XXL grissini bij serveren. Op lekkere zomerse dagen smaakt deze venkelsoep met spek en bonen fantastisch. Daarnaast moet je deze Minestronesoep met cavolo nero en ravioli pasta ook eens proberen. En tot slot kan ik je deze Tortellini in brodo (bouillon) recept niet onthouden want die is ook geweldig!
Dit is het recept voor een bomvolle en maaltijdvullende Italiaanse groentesoep. Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje die iedereen wel lust. In verband met het vlees moet deze soep een aantal uren trekken, maar daarna heb je een geweldig gerecht om van te smullen!
(* of maak zelf 700 gram bleekselderij, prei, wortel, paprika, bloemkool en selderijblad schoon en gesneden)
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Geef deze soep nog meer smaak en diepgang door helemaal zelf runderbouillon te trekken. Trek hier wel een aantal uren voor uit en je gebruikt hiervoor oa. het soepvlees uit dit recept. Zo doen veel huisvrouwen in Italie het ook namelijk.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaat en pasta.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…