Komende week begint de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen. Dus trap ik de Meatless Monday van deze week af met een Italiaans getinte soep! Deze Minestronesoep met asperges en artisjok is ideaal voor dit voorjaar of aankomende zomer.
Ik maakte deze voorjaars minestronesoep met witte asperges, kidneybonen en artisjok, maar zo’n minestronesoep is natuurlijk ook ideaal voor het verwerken van kliekjes en restjes groente, die je nog hebt liggen. Witte asperges zijn een echte voorjaarsgroente, dus zet hem lekker vaak op het menu. Voor inspiratie: check deze 15x asperge recepten op een rijtje!
Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!
Minestrone staat voor ‘soep’ in het Italiaans, eigenlijk wordt er een soort ‘grote soep’ mee bedoeld. Deze Italiaanse groentesoep kun je namelijk vullen met van alles: lekker veel groenten (van het seizoen) en kliekjes. Ik ken veel verschillende varianten, waaronder ook met spekreepjes en pasta. Ik koos juist voor een wat lichtere variant voor de zomer, dus vooral heel veel groenten. Als je andere groenten hebt liggen in je koelkast, voeg deze dus vooral toe. Wil je er meer een maaltijdsoep van maken voeg dan een handje pasta toe en kook deze gaar in de soep. Betty maakte eerder ook deze lekkere variant: Minestronesoep met groene kool en tortellini, welke ideaal is voor een wat koudere dag.
Een heerlijke voorjaars minestrone soep met artisjok en witte asperges.
Benodigdheden:
Bewaartip: Je kunt de minestronesoep prima bewaren in de vriezer of zo’n 2 dagen in de koelkast als lunch voor de dag erna. Warm het op en je bent weer voorzien van een heerlijke, gezonde lunch.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er echt heerlijk uit! Zelf gebruik ik jouw recepten regelmatig bij feesten en verjaardagen, zodat iedereen de gerechten kan proeven. De gerechten vallen bijna altijd in de smaak. Ik laat meestal een buffet bezorgen en daarnaast maak ik gerechten afkomstig van deze blogs. Ga zo door!
Wat een lekker recept!! Gister heb ik verse asperges gekocht bij de boer dus deze soep ga ik absoluut maken een deze dagen.
goed bezig! eet smakelijk in ieder geval!
Zo'n lekkere gevulde soep doet het altijd goed!
Heerlijk en gezond, wat willen we nog meer :-)