Ik wilde het vandaag eens met jullie hebben over de muziek van… Nee hoor, wees gerust. Behalve zanger met dezelfde naam, is Meatloaf een overheerlijk vleesgerecht uit de Amerikaanse keuken. En zelf gehaktbrood maken stond al een poosje op mijn to do! Dus watertand je lekker mee?
Alle foodbloggers verzamelen! En dat doen we het liefst in een van de Facebookgroepen voor foodbloggers. Reeds jarenlang vind hier ook een Foodblogswap plaats, waarbij wij koken van de blog van een ander. Ik besloot weer eens een keertje mee te doen en maakte dit meatloaf recept van Gerry van Gewoonlekkergewoon blog. Deze ontbrak altijd nog op mijn site, maar wilde ik zeker eens een keertje zelf maken. Dus bedankt Gerry voor het smakelijke idee en ik maakte er deze meatloaf met gekookt ei voor!
Ik heb inmiddels meatloaf of diverse plekken in de States en Canada gegeten. En hoewel ze overal variëren met vleessoorten, wel of geen eitje er in, brood met melk of beschuit, en zelfs kruiden (probeer bijvoorbeeld ook eens salie, oregano of zelfs kaneel!), is er een ding altijd hetzelfde. De bovenkant van de meatloaf is afgelakt met een roodbruine ‘glaze’ van ketchup en bruine suiker. Het breng extra smaakt mee en geeft het geheel een beetje een barbecue touch. Geweldig toch?!
Mijn moeder bakte vroeger tijdens Pasen een meatloaf met verstopte eitjes er in. Het wat bijna traditie om deze tijdens de brunch te serveren. Check hier nog meer overheerlijke paasrecepten met eieren.
Ga jij ook spontaan watertanden van deze meatloaf? Voor de echte meatlovers hebben we nog meer lekkers in petto! Heb je een barbecue in huis? Maak dan eens onze award winning Pulled Pork recept. Ga je liever voor moeder’s Meatballs of maak deze Britse Cottage Pie ovenschotel! Ook lekker sukadelappen met hutspot! Zo zie je maar: wij hebben nog veel meer overheerlijke vlees recepten in huis!
Ik wilde het vandaag eens met jullie hebben over de muziek van… Nee hoor, wees gerust. Behalve zanger met dezelfde naam, is Meatloaf een overheerlijk vleesgerecht uit de Amerikaanse keuken. En zelf gehaktbrood maken stond al een poosje op mijn to do! Dus watertand je lekker mee?
Extra:
Serveer lekkere aardappelpuree en gestoomde groente erbij. Ook lekker: een variatie stamppot recept! Bewaar afgekoelde meatloaf in de koelkast en verwarm gerust nogmaals op in de oven voor een andere dag.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Zitr er heerlijk uit, waarmee combineer je dit gerecht om een hele maaltijd ermee te kunnen doen?
Hi Claudia,
Wij vinden het heerlijk om hier 'mashed potatoes' en gestoomde 'veggies' bij te serveren. Maar doe vooral wat je zelf lekker vind hoor!
Groetjes, Betty
Ik wil met dit recept een 2e poging wagen maar heb ook 2 vragen.
gebruik je droog of vers brood?
en je haalt de meatloaf uit het blik op de bakplaat om in te smeren..
dan weer terug in blik en oven x2
of zet je hem op de bakplaat terug in de oven?
Hi Anke,
ik gebruikte gewoon normaal brood dat ik smiddags ook voor de lunch had gegeten. Je hoeft dit dus niet te drogen of roosteren.
En je mag zelf weten of je de meatloaf in blik laat zitten, en dus eigenlijk alleen de bovenkant en stukje zijkanten 'aflakt'.
Maar je kunt hem er ook uithalen, op een bakplaat zetten, helemaal rondom 'aflakken' en met de plaat en al in de oven schuiven.
Groetjes, Betty
Hey Betty,
Bedankt voor heerlijke recepten uit de delen.
Ik heb de maetloaf vandaag gemaakt.
Wel iets meer gehakt en rode zoete paprika gebruikt.
En heerlijk afgelackt met de ketchup en worcherster saus. Ze waren bij ons zeker fan.
Groetjes sofie
Goed om te horen en ben ik blij om!