Print

Recept: Meatloaf (gehaktbrood)

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). 
  2. Kook 3 eieren in een steelpannetje met ruim water. Laat ze schrikken en pel daarna de eieren. Zet apart.
  3. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel en snipper de uien zeer fijn. Was de paprika , verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  4. Doe het gehakt in een mengkom en voeg de knoflook, uien en paprika toe. Breng op smaak met de peterselie, chilipoeder, mosterd, zout en Worcester saus. Maal het brood zeer fijn in de keukenmachine (of verkruimel met de hand). Voeg samen met de resterende 2 eieren toe aan het gehakt en kneed het geheel goed door met de hand.
  5. Scheur een flink stuk zilverfolie af en leg op het aanrecht. Druk het gehakt uit in een een dikke, rechthoekige plak, waarvan de lengte even groot als het cakeblik is. Leg de drie gekookte eieren in de lengte van de plak en rol, met behulp van het folie, op tot een dikke rol gehaktbrood. Druk zachtjes goed in elkaar, met name op de naad en uiteindes. Je zou geen stukje ei meer moeten zien. Laat de rol in het cakeblik zakken, met de naad omlaag. Schuif het blik in de oven en bak de meatloaf gedurende 75 minuten gaar.
  6. Haal het blik uit de oven, haal voorzichtig de meatloaf uit de vorm en leg op een bakplaat, giet de vetsappen af en trim eventuele stukjes eiwit bij.
  7. Roer de ketchup met de suiker door en breng op smaak met wat extra druppels Worcester saus. Kwast de meatloaf in met de helft van het mengel en schuif terug in de oven gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en kwast nogmaals in met de rest van de ketchup en schuif daarna nogmaals 10 minuten in de oven. Laat de meatloaf hierna wat afkoelen alvorens helemaal uit de vorm te halen.

Notes

Serveer lekkere aardappelpuree en gestoomde groente erbij. Ook lekker: een variatie stamppot recept! Bewaar afgekoelde meatloaf in de koelkast en verwarm gerust nogmaals op in de oven voor een andere dag.

Keywords: vlees, gehakt, rundvlees, varkensvlees, eieren,