Het is vandaag 2 Mei ‘World Matcha Day‘. Het felgroene drankje op basis van Matcha thee doet het zo goed op social media dat het nu dus zelfs zijn eigen dag heeft! Maar met de zomerse dagen in aantocht is een ijskoude Mango Matcha Iced Latte wellicht een lekker zomers variatie.
xxxOnlangs deelde ik met jullie al het recept voor het knalgroene Matcha drankje in een warme uitvoering. Dit kun je drinken in plaats van een kop koffie. Matcha thee zit boordevol anti-oxidanten en is een hoeksteen in de Japanse theecultuur. Maar in plaats van Matcha thee warm te drinken, of met warme melk, kun je er dus ook voor kiezen om een soort matcha ijsthee te maken.
De knalgele kleur en smaak van een mango past natuurlijk perfect bij een zomer. Het tropische fruit is zoetzacht en romig en past perfect bij de ietswat bittere mango thee. Je maakt er niet alleen deze Mango Matcha Iced latte bij maar ook bijvoorbeeld een Tropical Mug Cake met kokos, of een Granola taart met mango voor het ontbijt. Daarnaast is deze Poke Bowl met pittige tonijn en mango een aanrader. Wist je overigens ook dat je eenvoudig zelf limonade van mango kunt maken?
Ben je matcha liefhebber en kun je wel wat verkoeling gebruiken op een warme dag? De Mango Matcha Iced Latte is een verfrissende en ‘grassige’ groene matcha ijsthee met gepureerd fruit en romige melk. Heerlijk als tussendoortje of om letterlijk het hoofd koel te houden.
Extra:
Geniet er van!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze mango matcha iced latte op warme dagen!
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…
Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…
Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…
Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…
Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…