Limoncello is een heerlijke Italiaanse citroen likeur. Het is een feestelijk drankje om mee te proosten, maar in Italiaanse restaurant wordt deze vooral als digestief – na de maaltijd – geserveerd in een ijskoud glaasje. Normaliter duurt het minstens 6 weken om limoncello te maken, maar met onderstaand recept voor Limoncello met vodka heb je slechts 2 dagen benodigd!
Met het zomers of tropische weer van deze dagen, greep ik de kans om tevens een beetje zonneschijn te kweken in een fles: Limoncello! Deze Italiaanse citroen likeur doet mij altijd denken aan zwoele terrasavonden in Italië en de gastvrijheid van de mensen die mij limoncello schenken na het diner. Normaliter duurt het bijna 2 maanden om citroenschillen te weken en dus limoncello te maken. Totdat ik dit recept tegenkwam in een kookboek van Annabel Langbein: Simple Pleasures waarbij je limoncello in slechts 48 uur kunt maken.
Limoncello wordt getrokken van enkel de schil van citroen. Het vruchtvlees kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld deze citroen marmelade of het romige goedje lemon curd mee te maken. Lekker #nofoodwaste tip!
Normaliter maak je limoncello met 100% alcohol, echter is dit niet voor iedereen makkelijk te verkrijgen. (Je zult er echt even voor naar de groothandel moeten gaan). Onderstaand limoncello recept wordt echter gemaakt op basis van vodka die gewoon bij de slijter kunt halen. Hier moet je wel van houden, want de smaak van de vodka is wel aanwezig, maar Annabel heeft er een heerlijk digestief van gemaakt met extra citroensap en kruidnagel. De Limoncello met vodka bewaar je na bereiding gerust in de vriezer. Door het alcoholpercentage in de wodka bevriest deze toch niet en ijskoud is Limoncello gewoon het allerlekkerst! Drink hem puur of gebruik de citroen likeur bijvoorbeeld bij het maken van deze tiramisu!
Limoncello is een heerlijke Italiaanse citroen likeur. Het is een feestelijk drankje om mee te proosten, maar in Italiaanse restaurant wordt deze vooral als digestief – na de maaltijd – geserveerd in een ijskoud glaasje. Normaliter duurt het minstens 6 weken om limoncello te maken, maar met onderstaand recept voor Limoncello met vodka heb je slechts 2 dagen benodigd! Ideaal voor aankomend weekend als je een feestje gaat plannen!
Extra:
Proost! Groetjes, Betty
De citroenen zonder schil die je over hebt kun je gebruiken om bijvoorbeeld deze citroen marmelade met tijm mee te maken! Of maak van al die citroenen een hemels goedje genaamd lemon curd. Heerlijk voor op scones of op pannenkoeken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept voor de bekende Italiaanse citroen likeur. Deze supersnelle limoncello met vodka kost namelijk slechts 48 uur om te maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Raar slechts 48 h laten trekken. Alle Limoncello recepten zijn anders. Een zegt schillen 30dagen laten trekken suikersiroopbijvoegen en nog 30 d laten trekken?
En dat is het mooie van recepten maken: iedereen bedenkt weer iets anders of slaat aan het uitproberen. Maakt toch niet uit, zolang het resultaat maar goed is. :-)
wat is de hoeveelheid water voor het suikersiroop
Hallo, het lijk mij leuk om te maken.
Kan je ook een ander soort alcohol gebruiken i.p.v. de wodka.
Hier niet lekker vinden.
AJ
Hi Andy,
in principe wordt limoncello ook met pure alcohol gemaakt. Echter is pure alcohol een vrij prijzig goedje, en zul je er waarschijnlijk speciaal voor naar de apotheek moeten gaan om het te kopen.
Dit is ook één van de redenen dat ik mij hier nog niet eerder aan gewaagd heb.
Maar misschien wel een goede tip voor mij om het toch eens uit te proberen voor jullie. Indien geslaagd, zal ik dit uiteraard ook posten op de website! :-)