Pizza Recepten

Libanese pizza met gegrilde groenten

Voor komend weekend heb ik een gezonde Libanese pizza met gegrilde groenten op het menu staan. Een pizza met een knipoog naar Italië, want heb je het over pizza dan horen daar wel Italiaanse elementen in toch? De pizza zit bomvol groenten dus lekker voedzaam en gezond.

Libanese Wraps als pizzabodem

De basis van de pizza zijn Libanese wraps, deze zijn wat luchtiger en zachter dan de Mexicaanse variant in de supermarkt. Deze Libanese wraps kun je overigens ook gewoon in de supermarkt vinden. Koop er dan ook meteen een bakje houmous bij (of maak zelf houmous). In de verpakking zitten namelijk vaak een stuk of 5 wraps en je hebt er maar 2 nodig voor dit gerecht. De pizza’s zijn erg voedzaam, dus je hebt waarschijnlijk voldoende aan 2 of 3 voor een gezonde maaltijd met z’n tweeën. Dan kun je de overige lekker met houmous eten! Of maak wat extra pizza’s voor de lunch de volgende dag.

Hou jij wel van deze pizza’s met een alternatieve bodem of twist? Check dan hier 10x pizza, maar dan anders recepten 🙂

De Libanese keuken is heel geschikt voor vegetariërs, denk aan houmous, noten, geitenkaas, feta, kikkererwten, tabouleh en het gebruik van diverse soorten groenten. Die Libanese twist ben ik dan ook zeker niet vergeten in de ingrediënten. Voor een lekker alternatief heb ik ook Italiaanse pizzasaus en pesto gebruikt en die combinatie smaakt meer dan prima met elkaar! Deze Libanese pizza met gegrilde groenten is er zeker eentje om van te smullen, al zeg ik het zelf!

Zelfmaaktip: Voor de pizza’s kun je kant-en-klare pizzasaus uit een potje gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen pizzasaus gebruiken. Voor een recept hiervoor zie hier het basisrecept van Betty voor tomatensaus voor op de pizza.


Print

Recept: Libanese pizza met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Arabische Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 of 3 Libanese wraps (afhankelijk van je eetlust),
  • Een potje pizzasaus (zo’n 200 gram),
  • 2 zoete puntpaprika’s,
  • 1 aubergine,
  • 150 gram kikkererwten (uit een potje),
  • 75 gram smeerbare geitenkaas,
  • Handje hazelnoten/pijnboompitten,
  • 2 el. groene pesto,
  • Extra vierge olijfolie,
  • Traditionele olijfolie om mee te grillen,
  • Peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij de puntpaprika’s in lange repen en verwijder de zaadlijsten. Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de zoete paprika’s en aubergine op middelhoog vuur. Waarschijnlijk moet dat even om de beurt, of je moet een hele grote grillpan hebben. De groenten moeten een licht grill randje krijgen, laat ze niet zwart grillen.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze in een kom samen met de pesto, 1 el. extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout naar smaak.
  4. Leg de wraps klaar op een stuk bakpapier op het ovenrooster. Besmeer de wraps met een bolle lepel met de pizzasaus. Verdeel vervolgens de gegrilde paprika en aubergine eroverheen, gevolgd door het kikkererwten-mengsel. Plaats de pizza’s in het midden van de oven en bak ze zo’n 10 minuten.
  5. Klop ondertussen de geitenkaas los in een kommetje. Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  6. Zodra de Libanese pizza met gegrilde groenten klaar is, verdeel je de geitenkaas en noten eroverheen. Besprenkel naar smaak met nog wat extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wat is dit vreselijk lekker! Heb er ééntje voor mezelf gemaakt. Was meer dan genoeg, het was even werk maar de moeite waard.

    • Hi Anja, dank je wel voor je reactie en wij zijn blij dat het zo lekker heeft gesmaakt!

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago