Voor komend weekend heb ik een gezonde Libanese pizza met gegrilde groenten op het menu staan. Een pizza met een knipoog naar Italië, want heb je het over pizza dan horen daar wel Italiaanse elementen in toch? De pizza zit bomvol groenten dus lekker voedzaam en gezond.
De basis van de pizza zijn Libanese wraps, deze zijn wat luchtiger en zachter dan de Mexicaanse variant in de supermarkt. Deze Libanese wraps kun je overigens ook gewoon in de supermarkt vinden. Koop er dan ook meteen een bakje houmous bij (of maak zelf houmous). In de verpakking zitten namelijk vaak een stuk of 5 wraps en je hebt er maar 2 nodig voor dit gerecht. De pizza’s zijn erg voedzaam, dus je hebt waarschijnlijk voldoende aan 2 of 3 voor een gezonde maaltijd met z’n tweeën. Dan kun je de overige lekker met houmous eten! Of maak wat extra pizza’s voor de lunch de volgende dag.
Hou jij wel van deze pizza’s met een alternatieve bodem of twist? Check dan hier 10x pizza, maar dan anders recepten 🙂
De Libanese keuken is heel geschikt voor vegetariërs, denk aan houmous, noten, geitenkaas, feta, kikkererwten, tabouleh en het gebruik van diverse soorten groenten. Die Libanese twist ben ik dan ook zeker niet vergeten in de ingrediënten. Voor een lekker alternatief heb ik ook Italiaanse pizzasaus en pesto gebruikt en die combinatie smaakt meer dan prima met elkaar! Deze Libanese pizza met gegrilde groenten is er zeker eentje om van te smullen, al zeg ik het zelf!
Zelfmaaktip: Voor de pizza’s kun je kant-en-klare pizzasaus uit een potje gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen pizzasaus gebruiken. Voor een recept hiervoor zie hier het basisrecept van Betty voor tomatensaus voor op de pizza.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Wat is dit vreselijk lekker! Heb er ééntje voor mezelf gemaakt. Was meer dan genoeg, het was even werk maar de moeite waard.
Hi Anja, dank je wel voor je reactie en wij zijn blij dat het zo lekker heeft gesmaakt!