Taart Recepten

Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)

Ik heb weer een heerlijk slowcooker recept voor jullie: Dit keer toverde ik een kwarktaart met chocolade uit de Crock-Pot! Want ja ook zoete baksels kun je gewoonweg in je slowcooker bereiden, want de ‘stoom’ tijdens de bereiding is ideaal voor (cheese)cakes

Taart uit de slowcooker

Wie had gedacht dat de slowcooker alleen voor het garen van vlees, kip of groente is, had het mooi mis. Doordat je een slowcooker langere tijd op lage temperaturen kunt verwarmen is hij ook ideaal om een lobbige kwarktaart met chocolade mee te stollen. Het enige item dat je voor deze kwarktaart met chocolade uit de slowcooker extra dient aan te schaffen is een kleine(re) springvorm en je ‘stoomt’ zo de meeste fantastische cheesecakes en taarten klaar in je Crock-Pot. Lees hier mijn eerdere review over dit geliefde apparaat van Crock-Pot.

Nog meer heerlijke cheesecake recepten.

Doordat ik wat keukenpapier tussen de crockpot en de deksel stop, blijft al het vocht uit de taart letterlijk in de crockpot hangen. En stoom je dus zo uren lang deze taart klaar. Serieus, deze kwarktaart met chocolade heeft nog het meeste weg van een cheesecake en hij is zo fluweel zacht. Je mes snijd ook door de taart als boter. Kortom, dit is gewoon een nieuwe ervaring die je eens moet uitproberen. Wil je eens een klassieke cheesecake maken dan moet je even naar dit klassieke recept toe. Ook lekker: Maak eens deze Basque Burnt Cheesecake op de barbecue klaar! Dat is ook zo’n onvergetelijk recept!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zachte kwarktaart met chocolade bereid je heel eenvoudig in de slowcooker. Cheesecakes en traditionele cakes komen goed tot hun recht in de crockpot omdat de stoomfunctie van het apparaat je beslag zijdezacht maakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 3-4 uur
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Cuisine: Slowcooker

Ingredients

Scale

Ingredienten bodem:

  • 75 gram Digestive biscuitjes
  • 60 gram boter
  • 50 gram chocolade druppels, puur
  • 30 gram walnoten

Ingredienten kwarktaart vulling:

  • 350 gram volle kwark
  • 125 gram suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 grote eieren (L)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 gram creme fraiche
  • 150 gram chocoladedruppels, puur

Extra:

  • foodprocessor,
  • keukenmachine (of handmixer + kom)
  • Slow cooker met minstens  4 liter inhoud.
  • springvorm met hoge rand, diameter 18 cm,
  • bakpapier,
  • 3 velletjes keukenpapier, dubbelgevouwen.

Instructions

  1. Maal de digestive biscuits fijn in de foodprocessor. Voeg de walnoten en 50 gram chocoladedruppels toe en maal deze ook kort fijn (niet te lang). Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Stop het koekkruimel mengsel bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Klop in een kom de kwark langzaam glad met de suiker. Klop de bloem, eieren en vanille er zachtjes doorheen. Roer tot slot hier de creme friache doorheen en schenk de kwarktaart vulling in de springvorm.
  3. Smelt vervolgdens de chocolade druppels. Dit kun je gewoon in de magnetron doen, maar check elke 10 seconden om aanbranden te voorkomen. Roer de chocolade goed door om alles egaal te laten smelten. Giet vervolgens de gesmolten chocolade in een brede cirkel over de taart. Maak er vervolgens met een mes een marmerpatroon in.
  4. Zet de springvorm op de bodem van de slowcooker. Leg het keukenpapier op de bovenrand van de cooker en dek af met de deksel. Zo maak je de cooker een stukje meer ‘luchtdicht’ zonder helemaal af te sluiten.
  5. Zet de cooker op stand hoog en zet de timer op 2,5 uur.
  6. Schakel na afloop de slowcooker helemaal uit, maar laat de deksel nog 1 uur op de slowcooker zitten (niet tussentijds openmaken!) Zo kan de  kwarktaart met chocolade nog verder stomen. Haal vervolgens de kwarktaart met chocolade uit de slowcooker en laat hem op het aanrecht helemaal afkoelen. Bewaar de taart daarna in de koelkast.
  7. Haal de kwarktaart ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en snijd in puntjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

(Dit recept is afgeleid uit:  500 slowcooker recepten)

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Anne,

      dit recept is speciaal ontwikkeld voor de slowcooker, dus de verhoudingen zijn ook anders. het is dan ook eerder een gestoomde cake.
      Er zijn nog genoeg andere recepten voor bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart uit de oven of no bake.

  • Dit ziet er echt geweldig uit! Helaas heb ik geen slowcooker.... maar als ik dit in de gewone oven zou bereiden, hoe lang moet hij dan en op welke temperatuur?

    • Nee, geen water er in doen.
      Er zal zich wel een beetje stoom ontwikkelen, maar dit stijgt op uit de taart zelf.

    • Hi Diana,

      ik heb hier speciaal een kleine springvorm van 18cm voor gekocht. Die pastte er precies in namelijk.

      Groetjes Betty

  • Wat is de stand 'hoog' bij de Crockpot, als in: welke temperatuur is dat?
    Ik heb een Kitchenaid Multicooker en kan heel wat verschillende dingen instellen.

    • Sorry Deborah,
      maar dat weet ik echt niet. Er staan namelijk ook geen temperaturen bij, allen stand 0-9

  • Hallo Betty,

    Ik heb deze taart nu al precies zoals opgegeven gemaakt. En het was heerlijk.
    Maar nu wil ik een taart met chocola en een taart zonder chocola maken.
    Kan ik bij de vulling de 150 gram chocoladedruppels vervangen door 150 gram kwark ?

  • Ik heb een slowcooker van 3,5 liter, is het mogelijk om hem in deze iets kleinere cooker te maken? Ik ben namelijk zeer nieuwsgierig naar deze cake :)

    • Hi Danny,
      je zult dan even moeten proberen of een springvorm van 18cm in je kleinere cooker past?
      Indien wel, dan kun je gerust het recept hier ook in bereiden.

      groetjes, betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago