Persoonlijk

Fotodagboek Januari 2016

Okee de afgelopen paar weken was het even totale hectiek in huize Betty, dus komt het fotodagboek van januari ook iets later online. Maar dat maakt hem ook niet minder leuk hoor! Er is genoeg gebeurt achter de schermen en ik neem jullie weer even mee in vogelvlucht:

Alpro Workshop in H.A.N.G.A.R. Amsterdam

Nieuw jaar, nieuwe voornemens en dus ook gezonde smoothies op het programma. Alpro nodigde een aantal bloggers uit voor een workshop met gezonde smoothies. Een betere manier om het nieuwe jaar te vieren is er gewoonweg niet.

De locatie is ook zeker een erevermelding waard: ga een keertje langs bij H.A.N.G.A.R. Amsterdam. Deze stoere lood/hanger met veel metaal en golfplaten heeft een heerlijke vintage inrichting gecombineerd met hedendaags design. Hier geniet je hier van je ontbijt of lunch, met uitzicht op het water. Ik moet hier gewoon dus nog een keertje naartoe voor een complete review.

De Bruidstaart uitzoeken

Met nog slechts een paar weken te gaan, moeten we nu echt knopen gaan doorhakken. En de grote hamvragen zijn natuurlijk: ‘Wat trekt ze aan?”  en “Welke smaken heeft de bruidstaart”? Nou met name die laatste bleek een grote uitdaging. Hoewel ik wel bepaalde ideeen en voorstellingen had bij mijn bruidstaart, bleek dit natuurlijk totaal niet overeen te komen met wat Dylan wilde. En dan zijn er ook nog zoveel verschillende smaken combinaties mogelijk! Dus dat werd proeven!

Mijn bruidstaart wordt gemaakt door SugarLipsCakes in Utrecht. Ik volg hen al twee jaar op Instagram en zag daar altijd al zaligmakende zoetigheden voorbij komen. Inmiddels heb ik al een aantal keren de lekkernijen van Tammy & Luc mogen proeven tijdens workshops & tastings dus was er voor mij maar 1 logische oplossing. Uiteraard zijn we er samen uitgekomen en kan ik niet wachten om straks onze gasten mee te laten genieten van deze overheerlijke bruidstaart!

Ondertussen in Ljouwert…

Is gastblogger Vincent aan het genieten van een weekendje weg in Leeuwarden. Hij werd namelijk uitgenodigd voor een bezoek aan het vernieuwe Post Plaza hotel en bleef er uiteraard ook een hapje mee eten en gin-tonics drinken. Toch wel de ideale manier om je zaterdagavond door te brengen.

Zelf kom ik ook heel graag in deze Friese hoofdstad en dat staat altijd weer garant voor een smakelijk stedentripje in Leeuwarden. Vincent is inmiddels ook overtuigd. Lees hier zijn volledige review van Post Plaza terug.

Wijnbar van het jaar: Lefebvre

Ik ben natuurlijk niet de enige foodblogger die in Utrecht woont. Naast mij zijn er nog genoeg andere leuke dames met een grote passie voor heerlijk eten. En omdat aankomend weekend (12-14 februari 2016)  de Taste of Holland gaat plaatsvinden in de Utregse Jaarbeurs, werd het tijd voor een foodie-meetup in de stad.

Deze vond plaats in de, tot onlangs uitgeroepen, wijnbar van het jaar: Lefebvre. In deze geweldige hotspot van de stad drink je uiteraard heerlijke wijnen, maar geniet je ook van diverse borrelplateau’s. Dit belooft nu al veel goeds voor de Taste of Holland, waarbij Lefebvre ook van de partij is!

Utregse foodies bij Spaghetteria

En samen met een aantal van mijn Utregse Foodie Friends ben ik (wederom) een hapje gaan eten bij Spaghetteria in Utrecht. Ik vind het zo leuk dat we eindelijk een Pasta bar in de stad hebben, die heerlijke en betaalbare pasta maaltijden serveert.

Dus samen met Daina (Explore Utrecht), Chantal (FeelGoodByFood) en Judith (MyFoodBlog) at ik mijn buikje rond bij Spaghetteria. Mocht je nog twijfelen om hier langs te gaan, lees dan zeker even mijn review terug.

Running Rebels Dinner

Foodblogger Justine Biesot organiseerde een Runnin Rebbels Dinner, waarbij zij geld inzamelde voor het goede doel. Twee vrienden van haar, a.k.a. de Runnin Rebels, zijn op kerstavond beroofd van 40.000 euro aan camera spullen. En daarmee viel de droom voor deze startup compleet in duigen.

Dus Justine trok de stoude schoenen, of liever gezegd het schort aan, en kookte 2 avonden een amerikaans thema diner bij elkaar. Dylan en ik kwam proeven en zo dus ook ons steentje bijdragen aan de campagne. Een ontzetten goed en lief initiatief en misschien kunnen we in 2016 een vaker lief zijn voor en naar elkaar.

Op bezoek bij Anne & Max

Aangezien buiten de deur brunchen helemaal de trend is voor 2016, ben ik er maar meteen op uit getrokken om nieuwe brunchtentjes in mijn stad te vinden. Door een aantal van jullie werd ik dan ook getipt om eens een kijkje te nemen bij Anne & Max aan de Donkere Gaard in Utrecht.

En dat heb ik geweten! Wat kun je hier heerlijk uitgebreid brunchen en dat terwijl je lekker een mimosa of twee wegtikt. Je vindt hier meer informatie over mijn favoriete weekend ontbijt adressen in Utrecht.

Bachelorette Party

En uiteraard vond in Januari ook mijn Bachelorette Party plaats! Met een goed excuus werd ik weggelokt om vervolgens lekker verrast te worden door mijn vriendinnen. En toen brak het angstzweet uit, want ik besefte mij dat het dus echt gaat gebeuren! Nee hoor grapje, noem het maar gewoon gezonde jubel kriebels 🙂

Inmiddels is Februari dus al in volle gang en moeten we nog een paar puntjes op de ‘i’ zetten voor voor D-Day! Maar ik laat me vooral niet gek maken en het gaat zoals het gaat.  Begin Maart is de grote dag!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

(Bron foto’s:  Bruidstaarten ,  Runnin Rebbels)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 dag ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

2 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

3 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

4 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

5 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago