Door Dorien – Deze oktobermaand hebben we wat te vieren! Betty is namelijk jarig en dat vieren we met taart. Veel taart. En vandaag staat een klassieke kruimelvlaai met banketbakkersroom op het menu.
Een taart die veelal terugkomt tijdens verjaardagen en eigenlijk lust iedereen deze wel! Dat komt waarschijnlijk door die crunchy bovenkant en heerlijke banketbakker room vulling. Ik ben Dorien van Doortjes Keuken en deel hier dan ook het recept voor kruimelvlaai met banketbakkersroom, ook beter bekend als gele room. Zo kan iedereen deze kruimelvlaai nu ook in eigen keuken kan bereiden. Ook lekker: maak eens tompoucen met Zwitserse room vulling! Wist je dat een vlaai echt typisch Limburgs gebak is? Wij hebben nog veel meer lekkers uit deze provincie op de website staan. Check bijvoorbeeld ook eens dit Limburgs Zoervleisj.
Een lekkere vlaai is niet meer weg te denken uit mijn keuken. Als we thuis zin hebben in lekker gebak, dan maak ik meestal deze kruimelvlaai met banketbakkersroom. Hij is namelijk snel te bereiden en bestaat uit een lekkere, zachte bodem met room vulling en knapperige kruimels bovenop. Uiteraard wordt hij versierd met poedersuiker. Een best simpel taart recept, maar zo ontzettend lekker! Probeer ook eens Betty’s Kersen-kruimeltaart als de kersen weer eens in het seizoen zijn.
Ga voor meer informatie en recepten van Dorien naar: www.doortjeskeuken.nl
Deze oktobermaand hebben we wat te vieren! Betty is namelijk jarig en dat vieren we met taart. Veel taart. En vandaag staat een klassieke kruimelvlaai met banketbakkersroom op het menu. Deze bekende vlaai heeft een vulling van gele room en een heerlijke crumble bovenop.
Voor de banketbakkersroom:
Voor het kruimeldeeg:
Extra:
Eet smakelijk!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er heerlijk uit!
Heerlijke vlaai! Deze week gegeten, ik ga hem dit weekend bakken om als toetje te dienen.
bedankt voor je recept! Staat nu bij mij favorieten voor binnenkort als zomers toetje, lekker :-)
Als ik de vlaai uit de oven haal is de banketbakkersroom nog altijd erg warm --> en dus heel wiebelig. Als ik hem wil omdraaien met een bord gaat het geheid fout (net gebeurd..) Heb jij hier geen last van, of moet ik de vlaai toch héél even in de vorm laten zitten en dan pas eruit halen? Ben zo bank dat hij dadelijk weer uit elkaar valt wanneer ik hem eruit wil halen..
Smaak: super lekker. Banketbakjersvulling was te dun. Volgende keer meer bloem toevoegen.
Moet je perce bloem met gist gebruiken of kan het ook met zelfrijzend bakmeel??
Ik heb de vlaai al meerdere keren gemaakt, het is een super receptje, bedankt 😊
Super recept
Heb het alleen beetje aangepast met wat citroensap en zest .vervang 50 ml melk met citroensap doe de zest en sap bij het eier mengsel voor dat je het mengt met de warme melk 👌👌
Margriet zelfrijzend bakmeel is bloem met gist dacht ik heb de vlaai vandaag weer gemaakt maar nu heb ik oplos capucino in de verhitte melk gedaan voordat je het gaat mengen met het eier mengsel eigenlijk dus een capucino vlaai 👌👌 5 pakjes nescafe capucino op 750 ml melk
De pudding moet die eerst afkoelen of.kan die heet in de vorm en direct in de oven? Ruikt nu al heerlijk!
Hij hoeft niet helemaal op te stijven. Maar dek hem af en zet apart in de koeling tot je hem bij stap 6 weer nodig hebt.
Een heerlijk recept maar helaas niet perfect; de pudding blijft echt te slap... misschien toch wat meer bloem toevoegen?
Verder een aanrader!!