Soep Recepten

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

Voor de Meatless Monday heb ik deze knolselderij soep met blauwe kaas en geroosterde noten gemaakt. Een vullende maaltijdsoep bomvol groenten! Heerlijk om bij op te warmen tijden een frisse avond. Serveer er brood of salade bij naar eigen wens.  

Gek op maaltijd soepen

Ik ben gek op maaltijdsoepen, zoals deze knolselderij soep met blauwe kaas; je kunt ze volstoppen met groenten en je kunt er allerlei restjes in kwijt die je nog hebt liggen. Bovendien maak ik altijd een flinke pan met soep die ik in porties invries. Zo hoef ik na een lange werkdag niet meer in de keuken te staan, maar hoef ik alleen het soepje op te warmen.

Knolselderij soep maken

Ga jij deze knolselderij soep maken? Voor 2 personen heb je maar een halve knolselderij nodig. Gebruik je een hele knolselderij dan maak je dus een dubbele hoeveelheid voor de dag erna of om in te vriezen. Je kunt je overige halve knolselderij ook later in de week gebruiken voor een ander gerecht bereiden. Zoals bijvoorbeeld deze pastasalde met knolselderij of knolselderijpuree als bijgerecht.

Nog meer maaltijdsoep recepten

Ik verwonder me er wel eens over dat je van bijna alle groenten een heerlijke, hartverwarmende maaltijd soep kunt maken. Ook groenten waar je niet zo snel aan zult denken. Ik bedoel: pompoen-, uien- of tomatensoep kent iedereen natuurlijk wel. Naast deze knolselderij soep met blauwe kaas maakte ik ook eerder een spruitjessoep met kastanjechampignons. Die is ook verrassend lekker geworden! Maar wat dacht je van Betty’s Hollandse bloemkoolsoep met kaas? Dat is pure comfortfood in een kommetje! Sowieso houden wij wel van lekkere vullende maaltijdsoepen tijdens koude dagen om bij op te warmen. Check hier daarom ook nog veel meer winterse soep recepten op een rijtje!


Print

Recept: Knolselderij soep met blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze vegetarische knolselderij soep met blauwe kaas en geroosterde noten is een vullende maaltijdsoep bomvol groenten! Heerlijk om bij op te warmen tijden een frisse avond. Serveer er brood of salade bij naar eigen wens.  

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • ½ knolselderij (geschild +/- 400 gram)
  • 200 gr (met schil) kruimige aardappels
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse selderij
  • 50 gr blauwe kaas (of geitenkaas)
  • 50 gr notenmix (ongebrand en ongezouten)
  • 1 ½ blokje tuinkruidenbouillon
  • 100 ml soja-room
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout.
  2. Schil de knolselderij en aardappels en snij in blokjes. Was de knolselderij en aardappels in een vergiet en voeg toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens giet je het af.
  3. Ondertussen schil je ook alvast de uien en knoflook. Beide snij je heel fijn. Pluk alvast de blaadjes van de selderij en was de kruiden. In een droge koekenpan rooster je de noten op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. In een ruime hapjespan verwarm je wat olie en fruit daarin de uitjes totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens ook de knoflook toe. Meet 650 ml. water af en giet dit in de pan samen met de bouillonblokjes en selderij. Breng aan de kook en voeg dan ook de gegaarde knolselderij en aardappels toe.
  5. Mix de knolselderij soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. Als je wat extra bite wilt houden, mix je het niet al te lang. Roer de soja-room erdoorheen en verwarm. Proef de soep en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  6. Verkruimel de blauwe kaas. Serveer de  knolselderij soep met blauwe kaas en de geroosterde noten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze knolselderijsoep met blauwe kaas en noten wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago