Print

Recept: Knolselderij soep met blauwe kaas

recept knolselderij soep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen

5 from 1 reviews

Ingredients

Scale

Benodigdheden:

Instructions

  1. Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout. 
  2. Schil de knolselderij en aardappels en snij in blokjes. Was de knolselderij en aardappels in een vergiet en voeg toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens giet je het af.
  3. Ondertussen schil je ook alvast de uien en knoflook. Beide snij je heel fijn. Pluk alvast de blaadjes van de selderij en was de kruiden. In een droge koekenpan rooster je de noten op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. In een ruime hapjespan verwarm je wat olie en fruit daarin de uitjes totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens ook de knoflook toe. Meet 650 ml. water af en giet dit in de pan samen met de bouillonblokjes en selderij. Breng aan de kook en voeg dan ook de gegaarde knolselderij en aardappels toe. 
  5. Mix de knolselderij soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. Als je wat extra bite wilt houden, mix je het niet al te lang. Roer de soja-room erdoorheen en verwarm. Proef de soep en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 
  6. Verkruimel de blauwe kaas. Serveer de  knolselderij soep met blauwe kaas en de geroosterde noten eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda