Uncategorized

Vierkazen Quiche met Port (video)

Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek en ga ik aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Quiche met vier kazen en rode ui

Mijn levensstijl en eetpatroon laat zicht het beste omschrijven als een 80\20 lifestyle! Zo’n 80% van de tijd probeer ik zo gezond en ongeraffineerd mogelijk te eten. Maar daarnaast las ik 20% van mijn eten en drinken in voor echt genieten! Het leven draait immers om balans en dat dient je dagelijkse eetpatroon ook te zijn! Ik kan me dan ook helemaal scharen achter de filosofie van Charlotte de Jong, beter bekend als Charlie’s Kitchen blog. Hoewel Charlie regelmatig te vinden is in de sportschool, vrij gezond eet en ik haar ooit leerde kennen als een echte #fitgirl, gelooft zij ook heilig in verplicht genieten van bijvoorbeeld een glas wijn, een stuk chocolade of dus deze heerlijke vierkazen quiche met port! Ik mocht haar nieuwe kookboek uit proberen en koos daar dit verrukkelijke recept uit om te delen met jullie allemaal! Of het nu voor lunch, diner of een lekkere borrel is, deze quiche met heel veel kaas wil je proeven! Bekijk hier het Charlie’s Kitchen kookboek met maar liefst 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans.

Nog meer Quiche recepten

Vinden jullie hem er ook niet geweldig uit zien? Deze smaakvolle vierkazen quiche met port is echt mijn nieuwe favoriet, dus kan hem je zeker aanraden! Officieel mag deze hartige kaastaart geen quiche genoemd worden, maar dat doen we deze keer gewoon lekker wel! Uiteraard vindt je op deze site nog meer lekkere quiche recepten om van de smullen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegetarische pompoen quiche met spinazie? Of vier het voorjaar EN het asperge seizoen met deze quiche met groene asperges en ham! Op vrijdag visdag wordt er in veel huishoudens en stukje vis gegeten, dus dan kun je deze hartige taart met zalm en prei ook zeer zeker eens op tafel zetten! Of ga jij liever voor de klassieker: een Franse quiche uit Lotharingen met spek en ui! Geniet er in ieder geval heerlijk van!


Heb jij deze al in huis?



Recept video: Quiche met vier kazen en Port

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Vierkazen Quiche met Port

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek en ga ik aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriet! 

Ingredients

Scale
  • 4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
  • 1 el roomboter + extra voor invetten
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 2 el honing
  • 100 ml Port
  • 1 el bloem
  • 125 gr camembert, in plakken
  • 65 gr mozzarella, in plakken
  • 75 gr gorgonzola, verkruimeld
  • 40 gr walnoten, gebroken
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el geraspte Grana Padano

Extra:

  • Ronde lage quichevorm 26 cm doorsnede
  • OF rechthoekige lage quiche vorm 35 cm
  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht).
  2. Smelt de roomboter in de koekenpan en bak hierin de ui goudbruin. Doe de honing en Port erbij. Bak dit alroerende mee en laat het geheel inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met peper & zout, roer nog een laatste keer om en zet het vuur uit. Laat afkoelen.
  3. Vet de lage quichevorm in met een beetje extra boter en bestuif vervolgens met de bloem. Klop het overtollige bloem er uit.
  4. Leg (twee) vellen bladerdeeg over elkaar en rol met een deegroller uit tot een plak ter grootte van de vorm. Bekleed de vorm hiermee en druk ook goed in de opstaande rand.
  5. Verdeel de afgekoelde ui over het deeg. Leg hier vervolgens de plakken camembert en mozzarella over. Verkruimel de Gorgonzola hier overheen en strooi er vervolgens de walnoten, tijm en geraspte Grana padano kaas overheen.
  6. Plaats de quiche in  het midden van de oven en bak deze in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen voor het serveren. Lekker met een frisse (roodlof) salade erbij!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vierkazen quiche met port wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago