Gisteren was het weer zo’n heerlijke druilerige en natte winterse dag en dan krijg ik alleen maar meer trek in lekker zomerse en Mediterrane gerechten. Deze kip in tomatensaus doet mij terugdenken aan zomerse dagen in Spanje. De kip stoof je namelijk letterlijk in tomaten en knoflook, waardoor je een fluweelzacht mals kipgerecht krijgt. Mocht je je Crockpot na de koude wintermaanden alweer opgeborgen hebben, dan heb je nu een excuus om deze weer tevoorschijn te halen hoor. Want deze Spaanse Kip in tomatensaus sudder je gewoonweg in de slowcooker.
Niet alleen de langzame garing doet alle smaken in dit gerecht ten goede. Maar ook omdat we tijdens terrasjeweer het liefst zo min mogelijk in de keuken staan. Deze kip in tomatensaus zet je s’ochtends gewoon in de slowcooker en je hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. En zo heb je savonds alle handen en tijd vrij hebt voor je gasten. Of gewoon voor jezelf.
Ik serveer deze kip in tomatensaus het liefst met een portie gekookte (zilvervlies)rijst. De rijst absorbeert de saus ook meteen en zorgt voor een mooie samenhang van het gerecht. Maar je kunt uiteraard ook enkel (stok)brood erbij serveren, zodat je lekker kunt deppen in de saus. Hoe dan ook, het vakantiegevoel komt zo vanzelf wel weer een stukje meer dichterbij. Check hier nog meer lekkere Slowcooker recepten!
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
In de Crockpot maak je heerlijke winterse stoofschotels. Maar ook dit recept voor Spaanse kip in tomatensaus bereid je eenvoudig in een slowcooker. Een heerlijk en makkelijk slowcooker recept met kip!
Extra:
Eet smakelijk !
Groetjes, Betty
TIP: Vind je de kip in tomatensaus te ‘waterig’ (dit kan aan de gebruikte tomaten liggen), dan kun je de inhoud van je slowcooker aan het einde ook even in een hapjespan overgieten. Breng aan de kook op hoog vuur, voeg de tomatenpuree toe + olijfjes en kook de tomatensaus naar gewenste dikte. Wel goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Lijkt me heerlijk! Hoe bereid je dit gerecht zonder slow cooker?
Hello Heidi,
je kunt dit recept ook bereiden in een hapjes pan op medium vuur. Ik zou dan wel 2-3x zoveel water toevoegen, omdat deze veel sneller droog kookt. Probeer het gerust eens uit en deel je ervaringen met ons!
Lijkt me een heerlijk gerecht! Kun je de olijven ook weglaten of vervangen?
Maar uiteraard kun je olijven weglaten, als je die niet lekker vind. Je kunt ze bijvoorbeeld ook vervangen door kappertjes!
Ik heb hem aanstaan. Maar roer je hem tussendoor ook om? Of blijf je er vanaf...
Hi Ingeborg,
niet tussentijds roeren hoor. Gewoon laten opstaan en de cooker zijn werk laten doen :-)
Na afloop natuurlijk even goed doorroeren om de saus ook lekker te mengen.
Eet smakelijk alvast!
Ik maakte deze vandaag en voegde op het einde ook nog feta en 2 blokjes kippebouillon toe!
De feta maakte de saus lekker romig!
Joke, dat klinkt geweldig! Bedankt voor de variatietip!!
Hij staat op dit moment aan en moet nog ongeveer een uurtje het hele huis ruikt heerlijk alleen als ik er in kijk zie echt heel veel vocht nog klopt dit ? Ik had wel het recept verdubbeld en daar stond dan 80 ml water maar in het verhaal staat natuurlijk niet meer dan 40 .... heb ik hier een foutje gemaakt dan ? Of gaat dit goed komen.
Hi Jose,
ik hoop dat het is goedgekomen, want als ik het recept verdubbeld had, had ik ook 80ml water toegevoegd.
Uiteindelijk heb ik er toch iets vocht uit afgegoten was wel erg waterig anders misschien kwam het ook door de tomaten.
Maar heeeerlijk gegeten iedereen zei dit is een blijvertje 👍dus weer een recept bij mijn favorieten gezet.
Heb het recept vandaag gemaakt als allereeerste recept in mijn splinternieuwe slowcooker. You have only one chance to make a first impression.... Nou, ik heb het goede recept gekozen om het uit te proberen. Heerlijk! Enne... voor de mensen die zich druk maken over het vocht? Niet doen, vertrouwen hebben en negeren. Kont helemaal goed! Bedankt voor dit lekkere recept!
Hi Anne, dank je wel voor je bericht en super leuk om te horen!
groetjes, Betty
Hoi Betty,
Ik heb het recept gemaakt zonder de olijven op het eind. Er zat helaas niet heel veel smaak aan. Kan ik meer of andere kruiden toevoegen? Of miss meer tomatenpuree?
Alvast bedankt.
Hi Marloes,
je mag altijd naar smaak meer zout, peper of kruiden toevoegen hoor!
Ik heb deze vandaag gemaakt. ik vond de kip erg droog geworden dat had ik niet verwacht.twrwijknik het recept exact heb gevolgd....
Omdat het erg waterig is laat ik het idd even inkoken zoals er ook in het recept staat.
Maar wel jammer dus van de kip
Wordt de courgette niet heel zacht als je die er meteen in doet?