Wist je dat je met gefermenteerde groenten zoals de Koreaanse Kimchi gruwelijk lekkere Kimchi Tosti kunt maken? Je lunch gaat nooit meer hetzelfde zijn als je deze hemelse combinatie met grilled cheese en vleeswaren hebt gemaakt. Pittig, zout, zuur, krokant ineen zodat het vanzelf zoet smaakt. Dit wil je proberen.

Pittige Kimchi Tosti maken

Vorige week deelde ik al het recept voor zelf Koreaanse kimchi maken. Deze gefermenteerde groenten zijn een heerlijk bijgerecht bij heel veel recepten. Maar ik denk dat deze Kimchi Tosti het vaakst voorbij komt in onze keuken. Tussen de middag, als lunch, eten wij namelijk maar al te graag een broodje, en daar wordt ook met grote regelmaat een tosti mee gemaakt. Kimchi is dan een uitstekende manier om je ‘grilled cheese sandwich’ wat meer pit te geven. Tevens voeg je zo wat extra groenten toe aan je dagelijkse eetpatroon. Echt een aanrader dus!

Ben jij ook groot fan van de Koreaanse kimchi? Deze gefermenteerde groenten zitten boordevol goede bacteriën voor de buik en zijn goed te combineren met heel veel gerechten. Check dit lijstje maar (binnenkort online) eens even.

Nog meer recepten voor getoast brood en tosti’s maken

Ben jij ook zo’n fan van tosti’s maken? Met name voor oud brood is dit een aanrader en hoe lekker is de Kimchi tosti dan?? Maar wij hebben nog meer recepten voor getoast brood en tosti’s maken op de website staan. Maak bijvoorbeeld ook eens deze 4x Tosti’s met een Europees tintje. Of ga voor een Tosti Gado Gado met een Indisch tintje. Maar wist je dat quesadilla een TexMex tosti gemaakt van tortilla wraps is? Neem hier een kijkje voor nog veel meer tosti recepten op een rijtje.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Kimchi Tosti (Grilled Cheese Sandwich)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat je met gefermenteerde groenten zoals de Koreaanse Kimchi gruwelijk lekkere Kimchi Tosti kunt maken? Je lunch gaat nooit meer hetzelfde zijn als je deze hemelse combinatie met grilled cheese en vleeswaren hebt gemaakt. Pittig, zout, zuur, krokant ineen zodat het vanzelf zoet smaakt. Dit wil je proberen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (volkoren) sneetjes (desem)brood
  • 1 tl gochujang (Koreaanse chili pasta)
  • 2 grote plakken (cheddar) kaas
  • 2 plakken gebraden kalkoen-, of kipfilet, of gerookte ham (vleeswaren dus)
  • 50 gram Koreaanse kimchi, uitgelekt
  • roomboter

Extra:

  • koekpan of panini grill

Instructions

  1. Besmeer één sneetje brood met gochujang Koreaanse peperpasta en leg er een grote plak kaas op.
  2. Verdeel hier een vleeswaren naar keuze op, bijv. kipfilet of gerookte ham.
  3. Druk een beetje vocht uit de kimchi en leg de groenten op een snijplank. Hak deze grof en verdeel over de vleeswaren.
  4. Plaats dan nog een grote plak kaas en de tweede snee brood er op. Druk goed aan en besmeer daarna de buitenkant van het broodje in met roomboter.
  5. Verwarm een koekenpan (of gebruik een tosti ijzer of paninigrill) en bak de Kimchi Tosti aan beide zijden lichtbruin of voorzie van een mooie grill streep. Het brood moet een beetje krokant zijn en de kaas gesmolten zacht. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Wil je een sausje bij je Kimchi Tosti serveren, om vervolgens stukjes brood in te dippen en op te smikkelen? Roer dan een theelepeltje kimchi vocht los met bijvoorbeeld ketchup of zelfs mayonaise en serveer dit erbij.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pittige Kimchi Tosti wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago