Een gebakken camembert uit de oven is bij ons thuis altijd een geliefd borrelhapje. Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met Cranberry.

Kerst camembert uit de oven maken

Een rond kaasje grillen in de oven is zo super makkelijk en een fantastisch borrelhapje! Nu zijn ik en de kids thuis dol op camembert en is dit een kaassoort die zich heel goed laat smelten in de oven. Ga hiervoor niet voor een goedkoop huismerk (want die smelten gewoon minder goed) maar koop gewoon het echte werk! Steek met een koekjesuitsteker een mooie kerstster – of zelfs kerstengel of rendier – uit de bovenkant. De combinatie van de zoet-zure cranberry compote en romige kaas is echt fantastisch!

Ook leuk: maak een camembert in deegjasje klaar en maak er een mooie pompoen vorm van! Deze past ook perfect op een najaars borrelplankje.

Nog meer heerlijke recepten met gebakken kaas

Kun jij ook geen genoegen krijgen van gebakken kaas? Naast deze Kerst Camembert met cranberry heb ik namelijk nog veel meer lekkers op de website staan. Wat dacht je van een gebakken camembert met bacon en uien? Of ga voor een crunchy toping van noten, rozemarijn & maple syrup. Yummmm! Je kunt voor een (kerst)borrel ook deze camembert in broodplank maken. Erg leuk om te delen! Wil je liever een echte Zwisterse kaasfondue maken voor een groter gezelschap? We got you covered 🙂 Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Kerst Camembert met Cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Dit recept voor een gebakken camembert uit de oven is perfect voor een kerstborrel!  Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met cranberry compote.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kaasje 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 75 gram verse cranberry
  • 40 gram suiker *
  • snufje kaneel
  • stukje steranijs
  • 2 el water (30 ml)
  • koekjesuitsteker, in de vorm van een kerstster

(* kan ook vervangen worden door 2 eetlepels zero carb syrup voor keto of low carb)

Instructions

  1. Als eerste ga je de cranberry compote maken: vul een steelpannetje met de cranberries, suiker, kaneel, steranijs en water en maak hier een cranberry saus van. Check ook hier de complete bereidingswijze voor cranberry saus maken. Je mag uiteraard ook gewoon 1 hele portie van dat recept maken, dan gebruik je de rest als bijgerecht voor Kerst. De compote is namelijk gerust een week houdbaar in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kaas uit de verpakking, leg op zijn zijkant en snijd voorzichtig de bovenkant los. Dit gaat echt het beste als de camembert goed koud is. Leg het kaasje op de bakplaat – of in zijn houten houdertje als die daarin kwam.
  3. Roer de cranberry compote even goed door en lepel 3 eetlepels op het kaasje en smeer uit.
  4. Gebruik de koekjesuitsteker om een kerstster uit het midden van de bovenkant te steken. Leg de bovenkant daarna terug op het kaasje en druk voorzichtig aan.
  5. Plaats de bakplaat met Kerst Camembert met cranberry in het midden van de oven en bak de kaas gedurende 15 minuten. Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lekker voor erbij: crackertjes, walnoten, gezouten amandelen of zelfs een paar flinterdunne plakjes desembrood. Maar in dunne reepjes (julienne) gesneden wortel, bleekselderij of kleine roosjes bloemkool doe het ook prima!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Kerst Camembert met cranberry uit de oven.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Goede tip over het merk kaas, de vorige poging was mislukt (niet gesmolten) en nu met "goede" kaas is ie heerlijk vloeibaar.

    Thanks!

    • Ja dat is helaas zo. Vaak 'smelten' de goedkopere merken niet zo heel lekker in de oven. Maar de camembert die ik in de foto's gebruik (president of van de kaasboer) werkt heel goed. Bedankt voor je tip Mattieu!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago