Door Luuk van MerwijkHet is vrijdag visdag en laten we een overheerlijk vis recept met zalm in petto hebben voor jullie! Deze in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie is een ode aan het mediterrane leven en die wil jij proeven!

Een Japans soep recept

Nu Betty met zwangerschapsverlof is heeft ze de hulp ingeroepen van een aantal gastbloggers. Ik ben Luuk van Merwijk, woonachtig en werkzaam in Amsterdam en ik deel al geruime tijd food- en lifestyle gerelateerde content op mijn website www.Luukskitchen.com en diverse sociale kanalen. Omdat Betty grote fan soep recepten heeft ze mij gevraagd het recept voor deze Japanse miso soep ook hier met jullie te delen. Miso is een pasta van bruine of witte rijst en sojabonen. Door deze te fermenteren krijg je een gezond product dat een positief effect op je darmen heeft.

‘’Voeden gaat niet alleen van binnenuit, maar vanwege mijn chronische ziekte reuma vind ik het ook belangrijk om goed voor mijzelf te zorgen. Ik slik hierdoor inmiddels geen 32 pillen meer per week, maar 6 belangrijke voedingssupplementen. ‘’

Vegetarische Japanse Miso soep maken

Ik hoop jullie te kunnen inspireren om lekker en vooral gezond te genieten van al het lekkers dat voor handen ligt. Zo vind ik het belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten en dit zie je ook terug op mijn website en Instagram. Waar mogelijk proberen heel veel te bereiden met biologische producten, maar ik ben ook groot voorstander voor suikervrij eten en zonder gluten. Daarom is deze vegetarische Japanse Miso soep een goed voorbeeld van een gerecht dat je bij mij zult terugvinden.

Ook lekker: maak eens deze noedelsoep ramen bowl met kip! Of ga voor een Aziatische noodle salade met sojaboontjes. Voor de liefhebbers van een eitje erbij: maak een dagje vantevoren deze Ajitsuke Tamago, oftewel gemarineerd ramen ei.


Print

Recept: Japanse Miso Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Japanse miso soep maak je met lekker veel groenten en gedroogde zeewier! Miso is een pasta van bruine of witte rijst en sojabonen. Door deze te fermenteren krijg je een gezond product dat een positief effect op je darmen heeft. Een gezond soep recept voor elke week en je kunt heerlijk varieren met diverse groenten.

  • Author: Luuk van Merwijk – Luukskitchen.com
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Japanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 wortel,
  • 1 sjalot,
  • 2 bosuien,
  • 50 gr shii-take,
  • 1 el sesamolie,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 el sushi gember,
  • 3 el genmai miso,
  • 2 el tamari (=glutenvrije sojasaus)
  • 20 gr arame (=gedroogd zeewier),
  • 100 gr rijst noodles.

Instructions

  1. Schrap de wortel, snijd overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes (brunoisse). Pel de sjalot en snijd fijn. Snijd de bosui en shii-take in dunne ringen.
  2. Verwarm de sesamolie in een soeppan en bak hierin de wortel en sjalot glazig. Voeg de bosui en shii-take toe en bak 5 min mee.
  3. Ondertussen hak je de knoflook en gember zeer fijn en voeg deze ook toe aan het groentemengsel.
  4. Roer de miso los met wat water, zodat deze mooi oplost en voeg dit samen met 1 l water toe aan de soeppan. Breng niet aan de kook, maar verwarm het geheel op laag vuur. Breng op smaak met tamari en voeg de arame en de noodles toe.

Eet smakelijk!

Notes

Hoewel dit een prima basis recept is om kennis te maken met de Japanse miso soep, kun je natuurlijk elke keer weer variëren met verschillende groente. Hij is namelijk ook lekker met gesneden paksoi, Chinese kool, maar ook kleine roosjes broccoli. TIP: maak er ook eens deze gemarineerde ramen eieren bij!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Japanse miso soep wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 dag ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

6 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago