Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

Een Italiaanse quiche met pesto maken

Je kunt deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella serveren als diner gerecht met, als aanvulling, een groene salade erbij geserveerd. Maar hij doet het ook prima bijvoorbeeld als lunchgerecht of in dunne punten gesneden voor bij de borrel. Met zijn tri-colore kleuren is het een echte ode aan de Italiaanse keuken!

Dol op hartige taarten

Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op hartige taarten zoals deze Italiaanse quiche met pesto! Ze zijn makkelijk om te smaken en ik vind een quiche altijd ideaal om kliekjes in te verwerken en lekker veel groenten in te verstoppen. Voeg dan ook vooral extra groenten toe die je nog hebt liggen en je anders weg zou moeten gooien. Voor extra inspiratie: kende je bijvoorbeeld ook al dit recept van Quiche met champignons, prei en blauwe kaas? Of deze traditionele Quiche Lorraine (met spekjes en uien)? Ook beieden aanraders en heerlijke hartige taart recepten om van te genieten!


Print

Recept: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 + rusten deeg min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 23 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram verse spinazie
  • 100 gram aubergine
  • 6 cherrytomaten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el. rode pesto
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie om te bakken
  • Boter om in te vetten

Extra:

  • Springvorm 2224 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Bereid het zanddeeg volgens dit recept. Laat een half uur rusten in de koelkast. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg. Prik gaatjes over de bodem en opstaande rand en zet nog even apart.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de aubergine enkele minuten totdat deze bruin begint te kleuren. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn, de zongedroogde tomaat in reepjes en de olijven in plakjes. Halveer de cherrytomaten en snij of scheur de mozzarella in repen.
  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de slagroom en pesto. Roer de aubergines, zongedroogde tomaat, olijven, verse spinazie, Italiaanse kruiden en evt. naar eigen smaak zout en peper erdoorheen.
  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella en gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!  

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Sojaroom of slagroom?? Welke moet ik nemen?? In de ingrediënten lijst staat slagroom, maar bij de uitleg soja..

    • Hi Karen,
      het kan beiden gebruikt worden, maar ik zal voor de duidelijkheid er gewoon slagroom in vermelden.

  • Hallo Betty,

    Ik wil morgen de quiche met pesto maken voor kerst.
    Is deze taart voor 2 personen en welke grootte van bakvorm heb ik nodig?
    En op welke temperatuur moet de oven?

    • Hi Ina, dit is informatie die in de recepten vermeld staat? Ik hoop dat het llemaal is gelukt?

  • hoewel alle ingredienten heerlijk zijn twijfelde ik aan de hoeveelheid van de eieren. ik had x3 gedaan en er stond 12 eieren. Door de rauw spinazie, aubergine en al die eieren, werd de hartige taart niet gaar, zelfs na heel lang in de oven niet. Dit was erg jammer want het was kerstavond met familie.
    heb je wellicht nog tips?

    • Dat is jammer om te horen. Deze taart is namelijk door meerdere mensen al bereid en gegeten en die hadden geen problemen. Had je de tomaten met de snijkant naar boven bovenop de quiche gelegd? Mocht je deze namelijk in de vulling meenemen dan komt de waterige inhoud ervan ook in de eilaag terecht en wordt heel waterig.

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 uur ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 dag ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

5 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

6 dagen ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago