Voor de mensen uit regio midden Nederland is dit alweer de laatste week van de zomervakantie. Of je nu deze zomer wel of niet op vakantie bent geweest, je hebt in ieder geval heerlijk mee kunnen smullen van de landen thema weekmenu’s. Deze week staat een Indonesie weekmenu centraal.

Weekmenu met Indonesische en Indische recepten

Afgelopen weekend was mijn echtgenoot jarig en gezien zijn Indonesische roots is deze keuken geen onbekende voor ons. Ik neem je deze week dan ook graag meeneem op vakantie naar Indonesië. Helaas ben ik er zelf nog nooit geweest voor een vakantie – dat staat nog op de bucketlist – maar ik kan wel heel veel lekkere recepten uit deze keuken met jullie delen. Geniet dus heerlijk van dit Indonesie weekmenu en nog meer lekkers en nieuwe recepten die er deze week aan zitten te komen.

Check hier overigens alle andere vakantie thema weekmenu’s voor deze zomer!


INDONESIE Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Vegan Rendang met Jackfruit (V)

Daging rendang is een heel bekend pittig vleesgerecht uit de Indonesische keuken. Maar deze vegetarische, of zelfs vegan, variant met pulled Jackfruit is zeer zeker een aanrader voor de #MeatlessMonday. Serveer met rijst een en acar van rode kool bij.

Bereidingstijd: 75 minuten.


Dinsdag – Biefstuk Bali

Ben je wel eens biefstuk wezen eten bij restaurant Loetje? Grote kans dat je dan deze Biefstuk Bali voorbij hebt zien komen. Deze dame houdt wel van een beetje pit en huisgemaakte sambal dus dit is een heerlijk recept om ook met jullie te delen.

Bereidingstijd: 10 min.


Woensdag – Pinda Kip uit de slowcooker

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje. En… de slowcooker maakt het koken in een drukke periode alleen maar makkelijker.

Bereidingstijd: 5 uur


Donderdag – Sandwich Gado Gado

Is het lunchtijd, maar heb je eigenlijk niet veel bijzonders in de koelkast liggen? Met een pot pindakaas en een komkommer kom je al een heel eind! Deze Sandwich met pindakaas en komkommer voert je even mee naar Indonesië. En zo maak je met bar weinig ingrediënten eigenlijk iets heel fantastisch!

Bereidingstijd: 5 minuten.


Vrijdag – Soto Ayam (Indonesische kippensoep)

Ik weet niet wat het is, maar je knapt altijd zo lekker op met kippensoep. Nu is deze Soto Ajam natuurlijk wel wat meer als alleen een soep: het is een heuse gezonde maaltijd! Je trekt een lekker kruidige bouillon van kip en specerijen en serveert hem met gestoomde of gekookte rijst. Zo ontzettend smaakvol en weldadig!

Bereidingstijd: 45 minuten


Zaterdag – Babi Kecap

Als er een restaurant waar je de authentieke smaken kunt proeven, dan is dat wel restaurant Blauw! Van Daging Rendang, sate, maar ook deze Babi Kecap met varkensvlees zijn wij grote fan, dus hoe beter dan hun recept met jullie te delen.

Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten.


Zondag – Kruidig bananenbrood met kokos

Met overrijpe bananen weet deze dame wel raad! Ze doen het namelijk heel goed in (gezonde) baksels en deze kruidige bananenbrood met kokos is momenteel een van onze favorieten thuis! Het is een heerlijk en gezond variatierecept voor bananabread maken en lijkt een beetje op Indische kruidkoek.

Bereidingstijd: 55 minuten.


Tot zo ver het Indonesie Weekmenu met kleurrijke recepten uit de Indonesische keuken! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. De komende dagen komen er nog veel meer nieuwe lekkere Indische en Indonesische recepten online dus maar er in ieder geval weer een smakelijke vakantie week van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Indonesië Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago