Wafels kun je op heel veel manieren maken. Probeer eens een keertje deze havermout wafels met banaan voor het ontbijt en je dag kan niet meer stuk! Lekker met vers fruit!

Volkoren Havermout Wafels met banaan maken

Mijn kids zijn dol op wafels eten en maken en deze komen dan ook geregeld op tafel tijdens de weekenden. Maar je kunt het beslag natuurlijk helemaal naar wens aanpassen en dus ook gerust gezonde(re) wafels maken. Een van onze favorieten zijn deze havermout wafels met banaan. Het is een glutenvrij beslag dus dient iets langer gebakken te worden, maar het resultaat zijn stevige wafels met een volle granen smaak. Deze volkoren wafels zijn lekker met vers fruit en eventueel een beetje stroop of poeder suiker er overheen.

Nog meer lekkere bakrecepten voor met de kids

Nu zijn deze volkoren havermout wafels met banaan een heerlijk begin van je (weekend)dag, maar samen met mijn kids maken we nog veel meer lekkere bakrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van baked oats met stroopwafels? Oeh la la! Maar we draaien onze hand ook niet om voor het maken van Koekjes met M&M’s of deze cruffins met Nutella voor het ontbijt. Naast wafels zijn de poffertjes ook alom vertegenwoordigd, dus probeer hun grote favoriet: speculoos poffertjes eens uit!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Print

Recept: Havermout wafels met banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het recept voor een heerlijke volkoren ontbijtwafel met havermout en banaan.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + 30 min. rusten
  • Cook Time: 20 – 25 min.
  • Total Time: < 1 uur
  • Yield: 68 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 225 gram (volkoren) havermout vlokken
  • 2 (rijpe) bananen (ca 200 gram)
  • 2 el. vanille suiker
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • snufje zout
  • 275 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 40 gram roomboter, gesmolten

Extra:

  • blender of foodprocessor (staafmixer kan ook)
  • wafelijzer
  • bakspray of olie voor invetten

Instructions

  1. Stop alle ingredienten samen in een blender of foodprocessor. Een hoge kan of mengkom + staafmixer werkt ook. Laat even goed door elkaar mixen en zet daarna 30 minuten apart voor rusten.
  2. Ondertussen kun je het wafelijzer even goed voorverwarmen (ca 5 minuten). Spray in met olie en schenk hier een portie van het het wafelbeslag op (bijv. circa 2 sauslepels). Bak de wafels goudbruin.
  3. Tip van betty: Open heel rustig het wafelijzer. Komen de platen makkelijk van elkaar dan is de wafel gaar, laat zonodig nog iets langer bakken.

eet smakelijk!

Notes

Wil je de wafels zachter van textuur maken? Vervang dan 100 gram van de havermout door gewone tarwebloem. Je kunt uiteraard ook havermeel gebruiken in dit recept.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor volkoren havermout wafels met banaan wilt gaan maken.

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

5 uur ago

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…

3 dagen ago

Polenta met champignons en asperges

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…

4 dagen ago

Mango Matcha Iced Latte

Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…

1 week ago

Seekh Kebab van Kip

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…

1 week ago

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…

1 week ago