Granola is een krokante muesli, eigenlijk een soort van Cruesli. Maar met dit recept voor homemade granola met appel en cranberry heb je een veel gezondere variant te pakken! Het is in ieder
Ik wordt heel vervelend en chagrijnig als ik niet op tijd eet. Iets met een flinke dip in mijn suikerspiegel. Daarom ben ik de afgelopen maanden steeds vaker aan het experimenteren met havermout recepten. En laat je nu van havermout vlokken ook heel eenvoudig zelf crunchy granola kunnen maken.
In het Voedselzandloper kookboek las ik namelijk dat havermout je suikerspiegel in toom houdt. En daarnaast is het ook nog eens glutenvrij, en daar is mijn buik helemaal blij mee. Als kind was ik altijd dol op cruesli, maar die zitten natuurlijk boordevol gerafineerde suiker, dus maak ik deze voortaan gewoon zelf en laat de suiker achterwegen. En door de heerlijkste noten en gedroogde fruitsoorten toe te voegen kun je eindeloos variëren en je granola prima op smaak brengen.
Deze granola is een echte winterse variant die ik bedacht voor die koude winterse ochtenden. Met heerlijke stukjes appel, cranberry en pumpkin spice kruiden ben ik helemaal in een winterse sfeer. En hoewel ik deze granola met meerdere noten gemaakt heb, blijft mijn favoriet bij deze smaken: de hazelnoot en de blanke amandel. Maar schroom niet om gerust een andere soort toe te voegen hoor. Neem gewoon even de tijd om een bakplaat vol te bakken, maar dan kun je een hele maand genieten van een homemade winterse granola met appel en cranberry. Heerlijk!
PrintCheck voor nog meer granola recepten ook deze Tropical Granola met banaan en kokos en Marrakech Granola met abrikozen en pistache.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er goed uit! Al is het onderhand wel tijd voor een lentevariant;-)
Binnenkort! Die ben ik namelijk nog een beetje aan het fine-tunen :-)
Groetjes Betty
Wat een goed idee om er koekkruiden door te doen. Het klinkt heerlijk!
Ziet er zalig uit, en prachtige foto!