Binnenkort is het zover: Pakjesavond! En rond deze tijd van het jaar zijn de chocoladeletters, pepernoten en kruidnoten niet meer weg te denken. En dit is ook de favoriete tijd van het jaar om speculaas en gevulde speculaas koeken te eten.
Afgelopen week poste ik al een recept voor een gevulde speculaastaart met abrikozen, maar dit recept voor gevulde speculaas koeken is ook mijn favoriet. Het is even een werkje om alle koeken te maken, maar het genieten op den top! Leuk om uit te delen aan kinderen, maar zelf het allerlekkerst genieten met een kopje koffie of Pumpkin Spice Latte.
Ik gebruikte een uitsteekring van ongeveer 8 cm voor deze koeken. Je kunt gerust kleinere of grotere gevulde speculaas koeken maken. Houd er alleen mee dat er 2 lapjes deeg nodig zijn per koek, en het amandelspijs dient natuurlijk verdeeld te worden over alle koeken.
(Voor 8 stuks)
Ingrediënten:
Extra:
Bereidingstijd: 25 + 1 uur (rusten) + 25 minuten baktijd.
Bereidingswijze gevulde speculaas koeken:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Hallo Betina, allereerst bedankt voor het recept! Even een vraagje: dat ei door het spijs prakken, is dat om het smeuïger te maken? Alvast bedankt!
Hi Sjanette,
dat klopt inderdaad. Doordat het zachter wordt kun je het beter kneden (of balletje van maken) en het maakt het ook smeuig!